resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 29760
    galatasarayin basinda kalmasi gereken.

    her sene sampiyon olamayiz. bunu bi kere unutmayalim. gonul her sene sampiyon olmak ister bunu da hoca unutmasin. yapacak bir sey yok. boyle zamanlarda insanlar birazcik birbirini kirar, elimizde degil. insanlar bir yilin birikmisligini kusacaklar, hoca biraz sineye cekecek, besiktas sampiyonluk kupasini kaldiracak, sonra milli takimin performansi beklenmeye baslanacak ve haziran ayi itibariyle her sey unutulacak. bir sampiyonlugun kaybi dunyayi basimiza yikmamali. sampiyonluklar alinir kaybedilir onemli degil. onemli olan onumuze bakabilmek, basimizi dik tutup ayaga kalkabilmek.

    oncelikle hocanin takimi etrafinda toplayabilmesi lazim. benim bildigim galatasaray les gibi bir oyunla 2 mayıs 2021 gençlerbirliği galatasaray maçıni ya kaybeder ya da 0-0 falan bitirir. oncelikle degisimin burdan baslamasi lazim. galatasarayin ne olursa olsun bu maci kazanmasi lazim. besiktas 7-0 yenince sampiyon olmadi, sampiyo diyebilirsiniz ama son saniyeye kadar savasmadan olmaz. sen hem bugun, hem de haftaya besiktasa karsi galibiyet icin cikmalisin ve hatta bunu almalisin da. biz bu ciddiyeti istiyoruz. ligi kaybedecegi gorununce kafasinda tatile cikan oyuncular ve yuzu sirke satan bir kulube gormek istemiyoruz.

    sonrasinda hocanin avrupa sampiyonasini izlerken oynattigi futbolu bir dusunmesi lazim. bu yaz ffp yok. uzun yillardir tasima suyla -kiralik onlarca oyuncu- degirmen dondurmeye calisan fatih terim bu yil mohamedin ve onyekurunun alinmasiyla kendine ait olan ve temmuz ortasinda anetremanlara cikarabilecegi saglam iki oyuncuya sahip olacak. kerem ve taylan galatasaray havasini koklamaya alismis olacak. muslera, marcao, lyundama, taylan, onyekuru, mohamed seklinde aslinda baktigimizda koyu olmayan bir omurgaya hali hazirda sahipken bunlarin yanina artik lider 1 ortasaha, kaliteli 1 ofansif ortasaha ve delici bir kanat forvet daha alip seneye icin istahla calismaya baslamasi lazim. oyle 10 tane oyuncu almak zorunda degiliz diagneden gelecek para onyekuru ve mohamedin %80 giderini cikaracaktir. 2-3 milyon euro arasina saracchinin de alinacsgini varsayiyorum. sonrasinda para hesabinin yapilmadan sadece kaliteye odaklanilacak 4-5 iyi transferle daha saglam bir kadro cikarabilir. simdiden liste olusturulup transferler icin calismaya baslamak lazim.

    sonrasinda da hoca sergenin ne yaptigini izlemeli. ne yazikki sergen bugun cikip hocanin 96da yaptiklarini yapiyor. gormemek icin kor olmak lazim. guclu, yer yer sinirlarini zorlayan ve sonuca odakli bir figur. sergenin her sene boyle olacagini dusunmek hayalcilik olur. hayatini icki, kadin, kumar ucgeninde geciren lakayit bir adam sergen. seneye birseyler ters dondugunde besiktasi ne o sahiplenir boylesine, ne de besiktas ona sabreder birkac sene. bu sene kartlarini dogru oynadi, biraz da pandemini yardimiyla (hem dagilabilecegi zamanlarda onu parcalayabilecek taraftar baskisindan uzak, hem de kendisinin konsantrasyonunu bozacak gece kuluplerinden uzak) sampiyonlugu almak uzere. sergen bu sene dikine futbol oynatti, rakibi presle bogdu. besiktas gol yese de bir sekilde atar diyerek hucumu dogru yaptirarak aldi maclarini.

    biz ne yaptik? pas.

    hocanin gunceli yakalayamaya calistigini goruyorum. avrupadaki top takimlar gibi pas yapalim istiyor ama bizim ayaklarimiz o oyunu mukemmel seviyede oynayabilecek insanlar degil. biz az topla rakip kaleye gidebilmeli, rakibi ilerde bogup o kargasadan golu cikarabilmeliyiz. ozledik o futbolu. basalim, ilk 20 dakika oyle bir tempoyla oynayalim ki golle baslayalim kimse bizi engelleyemesin. eski galatasaray gibi. 96-00 gibi, 12-13 gibi. hocanin biraz kendini dinlemesi lazim, sonra da fabrika ayarlarina donmesi lazim.

    ama hala %1 ihtimal olsa bile hala gitmemis olan sampiyonlugu icin takimini bugun ayaga kaldirmali ve kazandirmali.

    baska bir acidan bakarsak besiktasin sampuyonlugu kaybetmesi icin 6 puan kaybetmesi gerekiyordu, hala oyle gerekiyor. haftaya alisamiyende 3 0 yenip son hafta rakibi baski altina alabilirsiniz. bu ihtimal sifir olmadikca sahada ruh gibi gezinen ve 3.lugu kabullenmis bir takim gormek istemiyorum ben.

    bu surecte sampiyonluk git se de kendisinin gitmesini asla istemiyorum. akli basinda hic bir galatasarayli da istememeli. ne olursa olsun, kenarda fatih terimin sahayi idare ettigi bir galatasaray kadar guven veren baska hicbir sey yok.

    sadece fabrika ayarlarimiza donmemiz lazim hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın