resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 29752
    galatasaray futbol takımı'nın başında olduğu her zaman bir teknik direktörden çok futbolcuları için bir baba gibi olan türkiye'nin yaşayan efsane teknik direktörüdür.

    bu baba gibi olma özelliği devam etmektedir. teknik, taktik konusunda ise şapkadan türlü türlü hayvanlar çıkaracağım diye uğraşmaktadır. bunun nedeni ise elindeki kadronun nitelik yetersizliğindendir. sonra ise başarıdan uzak bir döngüye giriyor.

    aslında kadrolarının yetersizliğinde çoğunlukla kendisinin de payı vardır. şöyle ki; kendisiyle başarılı olduğumuz dönemlere dikkatli baktığımızda saha içinde oynayan(o zamanki yönetimlerin kendisinin aldığı) "aklı olan" en az 2 futbolcu takımda oynuyordu. daha sonraları ise koşan, mücadele eden oyuncuları daha çok sevdiği için transferlerde sırf koşuyor, mücadele ediyor diye olmadık oyuncularda ısrar etmeye başlıyor. bu sıralarda yıllar geçerken elindeki "aklı olan" futbolcuları yavaş yavaş takımdan gönderiyor(ya da yönetim satıyor para getirdiği için). başarılı süreçten başarısızlığa geçiş de böyle gerçekleşiyor. evet sahada koşan bir takım oluyor ama akıl olmadığına maçlarda kafası kesilmiş tavuk gibi koşuyor anca takımımız. işimiz şansa kalıyor.

    2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarına göz atıp önceki 2 sezondaki başarılarda neler eksik görebiliriz. fernando francisco reges ve mariano ferreira filho bu iki isim yaşlıydı çok koşamıyordu belki ama sahaya akıl koyuyor ve başarı getiriyorlardı. onlar sırasıyla gittikçe biz de hızla eridik.

    2020-2021 sezonundaki galatasaray futbol takımı'nda olan futbolculara baktığımızda aralarında aklı olduğunu bildiğimiz kaç futbolcu var? kendimi zorlayarak feghouli ve falcao için bunu diyebilirim biraz. ikisi de bir var bir yok. belhanda da vardı ama aklı kırk yılda bir çalışırdı. çalışmadığı vakitlerde zararı olurdu.

    2021-2022 sezonu öncesinde 3 ayrı bölgeye 3 aklı olan futbolcuyu yeni yönetim fatih terim'e rağmen zorla transfer etmeli. zorla diyorum çünkü fatih hocaya kalsa gider yine koşan mücadele eden adama yönelir. koşan, mücadele eden ve aklı olan bir futbolcuyu türkiye'ye kimse getiremez zaten o ihtimali unutalım.

    işin özü; fatih hoca bir futbolcunun isteyebileceği bir teknik direktördür. fatih hoca ise takım içerisinde tek akıl kalırsa başarısız olmaya mahkumdur. yani bir maç oynanırken sahada en az 2 aklı olan futbolcu yer alacak ve kendisi de bir akıl olarak saha kenarından takımını yönetecek. saha kenarında tek akıl kalınca yetmiyor takıma.

    bu şartlar gerçekleşirse fatih terim hocamızla devam edelim derim. ancak bu şartlar gerçekleşmeyecekse fatih hoca bırakmalı yol yakınken. 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında yavaş yavaş güvenimden silmeye başladı maalesef. böyle devam edip ısrarında da devam ederse daha çok şapkadan hayvan çıkarmaya gayret eder ve biz de maçları izlerken sinir krizleri geçirmeye devam ederiz. en sonunda ise fatih hocayı kötü anmaya doğru eğilim gösteririz. bu gerçekleşmeden fatih hoca bırakmalı bence. bir insanla ilgili yaşadığımız son şey neyse akılda ağırlıklı olarak kalan da o olur. yani kendisini kötü hatırlarız. hele ki yeni nesil geçmişteki yaşatılanları hissetmediği için kendisini kötü bilmekte zorlanmayacaktır. metin oktay ne kadar iyi futbolcu olursa olsun takımımızda başarı elde ederse etsin eğer gidip de fenerbahçe'de oynasaydı bugünkü gibi anmayabilirdik kendisini. yani, iyiyken bitirmekte fayda var.

    kendisiyle yeniden başarılar yaşamak istiyorsak takımımıza en az 2 aklı olan futbolcu almalıyız. o zaman başarı garanti gibi bir şey olur bizim için.

    bilgi: akıldan kastım oyun kurabilen, futbol aklı gelişmiş olması.

    fatih terim'in takımımızın başına bu son gelişinde buraya da yazmıştım "başkalarıyla denedik ama sensiz olmuyor. sonuna kadar takımın başında kalmalısın." diye. kulüp kimyamıza kendisinden iyi uyan bir isim yok ortalıkta ve ararken çok zaman kaybedebiliriz. bu yüzden kalmalı görüşündeyim. fakat öyle bir hale geldi ki bu durum, artık toksik bir duruma dönüştü. aramızdaki sevgi yavaş yavaş zehirlenmeye başladı. bu yüzden bahsettiğim takımdaki şartlar gerçekleşmezse yol yakınken veda etmesi herkes ve aramızdaki sevgi için en iyisi olacaktır.

    edit: ortalıkta "her yıl şampiyon olacaksın diye bir şey yok." gibi bir laf dolaşıyor. evet belki her yıl olamazsın ama iki yılda bir olmalısın. büyük bir kulüp olmak bunu gerektirir. ve biz 2 yıldır şampiyon olamıyoruz. kötü oynayarak, daha doğrusu ne oynadığımızı bile bilmeden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın