resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 29538
    muhtemelen ali sami yen'den beri bireysel anlamda galatasaray spor kulübüne en büyük hizmetleri yapmış olan, fakat saha içindeki başarısızlıklarıyla eleştirildikçe saha dışındaki mücadelesiyle övülmeye çalışılan insan. iş artık cidden kabak tadı vermeyi de geçti, insan zekasına hakaret boyutuna ulaşmaya başladı.

    bu sezon dilim dilim doğranmamızdan görüldüğü üzere hocanın saha dışındaki mücadelesi galatasaray'ın haklarını korumaya yetmiyor. transferine karşı çıkıldığı zaman "sizin haberiniz yok ama bu adam saha dışındaki elimiz kolumuz olacak" diye savunulan arda turan'ın da gördüğümüz kadarıyla saha dışında pek bir katkısı olmadı. demek ki adam gibi bir yönetim yoksa fatih hoca saha dışında ne yaparsa yapsın karşısındaki çeteye gücü yetmiyor. örneğin umut bulut da sahada iyi niyetle koşturup duran bir santrfordu ama gol atamıyordu, bu sebeple gönderildi. yerine gol atabilen santrforlar geldi. dolayısıyla iyi bir galatasaray izlemek istiyorsak, fatih hoca'dan bağımsız olarak kulübün haklarını koruyan bir yönetimin varlığı birinci ve temel şart. buna kimsenin itirazı yoktur sanırım.

    şimdi bu yaz adam gibi bir yönetimin geldiği, fatih hocanın saha dışına bakmak zorunda kalmadığı bir gelecek tasavvur edelim. ffp anlaşması bitmiş olsa da kulübün mali şartları belli, euro 10 lira olmuş, üç aşağı beş yukarı bu kalitede bir kadroyla devam edeceğimiz de aşikar. eskisi gibi belhanda'ya 10 milyon euro bonservis, falcao'ya 5 milyon euro maaş basıp almamız mümkün değil. şu sıralardaki as kadromuz olan muslera-yedlin-linnes-marcao-luyindama-saracchi-ömer bayram-taylan-emre kılınç-gedson-feghouli-kerem-onyekuru-mustafa muhammed-babel-halil ekibinin %70-80 oranında devam edeceği aşikar. saracchi gider başka bir kiralık isim gelir, babel gider scout transferi gelir, gedson gider salih uçan veya bir başkası gelir ama 2017 yazındaki gibi bir transfer şovu yapılamayacağı, 2017-18 şampiyonluğunda sahip olduğumuz ihtişamlı kadroların kurulamayacağı belli.

    peki bu şartlar altında fatih hoca yönetiminde gelecek sene daha iyi bir futbol göreceğinize inanıyor musunuz? ben inanmıyorum, takımın iki ileri bir geri gidip saçma bir performans sürdüreceğini apaçık görüyorum. bu sebeple hocanın gelecek sene teknik direktör olarak kalmasını istemiyorum. sportif direktör olabilir, başkan adayı olabilir, ne bileyim piontek'in ekibindeyken yaptığı gibi bütün memleketteki genç oyuncuları tarayacağı bir altyapı koordinatörü olabilir. kendisi bir galatasaray efsanesi ve onu çok seven milyonlarca insan var, canı ne yapmak istiyorsa galatasaray'da o görevi alabilir. fakat gerek geçen sezon, gerek bu sezon fatih hocanın başında bulunduğu teknik heyetin saha içindeki performansının daha iyisini gösteren birçok teknik ekip gördük. başımızda iyi bir yönetim olmadıkça, hocanın saha dışındaki çarpışmasının boşa çıktığına da hep birlikte şahit olduk. fatih hocanın artık saha dışında da saha içinde de yetersiz kaldığını apaçık tecrübe ettik.

    gerçekten anlamıyorum, geçen sene elinde çok çok iyi bir kadro varken, bu sene elinde süper lig için gayet yeterli bir kadro varken ömer erdoğan'ın hatayspor'a çağdaş bilmemkim'in alanya'ya oynattığı oyunu oynatamayan bir teknik ekip gelecek sene neyi daha iyi yapacak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın