• 927
    mart ayında geçirdiğim illet.

    (bkz: #3120560)

    öncelikle testim pozitif çıkınca favirpavir ilacım verildi, başka bir şey söylenmedi. doktor tanıdıklarımız vasıtasıyla, kan sulandırıcı, d ve b vitamini takviyeleri almamız söylendi.

    eklem ağrıları, düşmeyen ateş (günde 6-7 tane parol içiyordum) ve halsizlikle başladı. şikayetlerim ne çok arttı, ne çok azaldı. hastalığımın 8. gününde hafif bir nefes darlığı hissiyatı yaşadım, ateşim de düşmemişti ve hastaneye gittim. (önceki 1-2 gün de bazı hastaneleri ve 112'yi aradığımda 10 gün izolasyon süreniz dolmadan gelmemenizi tavsiye ederiz dediler.)

    yapılan tetkiklerde ciğerlerimde %60-70 oranında tutulma olduğu ve yatış yapmam gerektiği söylendi. hastanedeki 2. gecemden sonra doktor uygulanan tedaviye rağmen durumumda düzelme görülmediğini değerlerin yükselmeye devam ettiğini söyledi. sağlık bakanlığının da onaylaması halinde actemra isimli bir ilaç tedavisine başlamamız gerektiğini, ciddi yan etkileri olduğu için de rızamın alınması gerektiğini belirtti.

    ilaçtan sonra değerlerim yavaş yavaş normalleşmeye, ciğerdeki tutulmalar da azalmaya başladı. en son dün kontrolüm vardı çok ufak tefek kaldığını söyledi doktor.

    tüm sağlık çalışanları artık bitmiş durumda, göz doktorunun yoğun bakımlarda, psikiyatr'ların da örnek alma ünitelerinde değerlendirildiği hastaneler olduğu söyleniyor.

    bilinen kronik bir rahatsızlığım yok, 34 yaşındayım. kimin nasıl geçireceğinin garantisi asla yok. eşim semptomsuz ayakta atlattı, ben hastanelere düştüm.

    çok dikkat edilmeli ve sırası gelen herkes mutlaka ama mutlaka aşı yaptırmalı.

    şu anda hastalığı geçiren tüm herkese de acil şifalar diliyorum. özellikle de nefes alıp verirken sıkıntı yaşıyorsanız ya da göğüs ağrısı vb şikayetiniz varsa vakit kaybetmeden hastaneye gitmenizi tavsiye ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın