resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 29292
    ne kadar kısa ne kadar uzun bir yazı olacak bilmiyorum ama daha fazla içimde tutamayacağım bunları.

    ne istiyorsunuz fatih terim'den tam olarak?
    gitmesini mi istiyorsunuz? gidebilir. bir teknik direktörün bir takımdan gitmesi kadar doğal bir şey tabii ki de yok. (fatih terim'i asla ligdeki teknik direktörler ile aynı seviyede tutmuyorum sadece unvanı teknik direktör olduğu için dedim bunu.)

    hepimiz galatasaray'lıyız, hepimiz galatasaray'ı seviyoruz, hepimiz galatasaray ile gülüyor ya da ağlıyoruz. bence burada hemfikiriz hepimiz.
    yanlış kadro tercihleri, yanlış oyun okumalar, yanlış değişiklikler, geç oyuna müdahaleler, hocanın sahaya konsantre olamaması bunların hepsi bir argüman ve dayanağı olan argümanlar. bunları söylemek ve bunlar üzerinden eleştirmek dünyanın en normal şeyi. eleştirmesek zaten diğer takımlardan bir farkımız olmaz.

    ama bana dokunan bir şey var. saygısızlık, üslupsuzluk ve nankörlük..
    hayatını ve 40 yılını futbola adamış, katılan katılmayan vardır ancak "galatasaray'ı galatasaray yapan" adamı "bunamış", "gitsin bodrum'da torun sevsin artık yeaaa" "bu takımı böyle oynatanın allah belasını versin" gibi yanında birçok küfür barındıran söylemlerle eleştiren daha doğrusu hakaret eden insanlara benim tahammülüm kalmadı. ki bu insanlar galatasaray taraftarı...

    pardon ama şunu sormak istiyorum futbola ve galatasaray'a hayatını adamış, yaşımız kadar bilgisi, tecrübesi olana adama bunak demek sizin haddinize mi? bunu hiç sordunuz mu kendinize?

    şahsım adıma en azından eleştirmeyin demiyorum ben. çünkü ben de eleştiriyorum. neden emre akbaba izledik? dedim, neden oğulcan çıkmadı? dedim, neden gedson'u stoper kullanmak yerine asıl mevkii stoper olan ozornwafor oynamadı? dedim, neden 75 dakikada değişiklik yapıyoruz her seferinde? dedim, neden sene başından beri oturmuş oyun düzenimiz yok? dedim. bunların hepsini ben de sordum ben de eleştirdim. ama ben asla haddimi bilmez gibi bunak demedim, küfür etmedim.

    fatih terim ile artık olmuyor ya da olmayacak sanırım.
    hoca artık kafasını sahaya veremiyor.
    sanırım hoca artık bırakmalı iki taraf için de.
    fatih terim gitse iyi olacak
    belki de artık fatih terim bitmiştir ve gitmesi gerekiyordur.

    bakın yukarda size üslubumla gitmesini söyleyebildim. siz üslupsuz ve hakaret eder gibi gitmesini istemeyi nasıl başarıyorsunuz?
    bu kadar emeği başarısı olan bir adam saygı duymak bu kadar mı zor? emeklerinin karşılığında nankörlük yapmamak ve olmuyorsa gitmeli demek bu kadar mı zor?

    tekrar diyorum eleştirmesin gitmesin demiyorum sadece üslup, saygı ve biraz minnet.
    bu kadar zor olmalı ömrünü adamış bir efsaneyle yollar ayrılacaksa minnetle ve saygılı bir şekilde ayrılmak.

    bu şekilde yazdığım, savunduğum için "terimci" diyecekseniz ya da diyeceklerse, hay hay gurur duyarım.
    zevkle önce ben kendim "terimciyim" derim :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın