resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 29136
    takımımızın teknik direktörü, açık ara tarihin en başarılı türk hocası.
    taktiği eskidi, motive olamıyor vs. diyemeyeceğim. ancak basit bir futbol izleyicisi olan birisi olarak, sahada gördüğüm şu aksiyonları da sizlerle paylaşmak isterim.
    1. bu sezon takım geri düştüğü hiç bir maçı kazanamamış. bırakın kazanmayı, sivas maçı dışında tüm maçları kaybetmişiz. (yanlış biliyorsam düzeltin lütfen) burada şu var, 30 küsür haftadır 1-0 yenik durumu oynayamayan bir takım var. burada iki temel durum var, ilki hocanın oyuncu değişiklikleri. 1-0 yenik düştüğümüz maçların çoğunda yapılan ilk oyuncu değişikliği, orta sahadan adam çıkarıp ileriye adam koymak. bu taktiğin işe yaramadığı belli. ancak halen bu değişiklik yapılıyor. burada takım yönetimi üzerinde -bence- problem var. ya yardımcılar hocayı uyarmıyor, ya hoca yardımcıları takmıyor ya da hoca bunun işe yaramadığını anlayamıyor. hocanın taktik bilgisi vs. bir şey demek benim haddime değil. ancak sürekli aynı değişikliği yapıp sürekli mağlubiyet almak da yapısal bir sorun. ikinci durum ise kadronun yaş ortalaması. bunu da birazdan tekrar vurgulayacağım. kadroda ismen çok değerli futbolcular var, ancak 1-0 geriye düştüğünüz zaman istenilen enerjiyi ortaya koyabilecek bir fiziksel kondüsyondan çok uzaklar.

    2. pasa dayalı oyun. burada hem hoca tercihi hem de kadro mühendisliği maalesef ön plana geçiyor. fatih hoca, bu döneminde, yani sanıyorum 4 senelik dönem içinde sürekli pas sistemini kurmaya çalışıyor. ancak avrupa maçlarında belirgin biçimde görüldüğü üzere bu kadroda eğreti duran bir oyun bu. nedeni basit, kadro koşamıyor. koşamadığı için de topu koşturmak zorunda kalıyor. topu sizden alan ve hızlıca atağa çıkan bir takım karşısında feghouli-arda-babel-falcao maalesef işe yaramıyor. bunu sanıyorum 31 maçın 25-26'sında görmüşüzdür. bunun çözümü nedir? daha dinamik bir yapı. imkan var mı? bence kısıtlı. oğulcan-kerem-onyekuru dışında tempoyu sağlayabilecek ileri oyuncumuz yok. onyekuru zaten devre arasında geldi, oğulcan nedendir bilinmez oyunda yok. kerem'i de hoca sanıyorum 11 için yeterli bulmuyor, ki geçen sene taylan'a da yapılan ve bu sene taylan'ın geldiği nokta ortada. bu konu ile ilgili söyleyecek bir noktam yok açıkçası.

    3. öne geçtiği maçı koruyamama. bu dönem sanıyorum 4-5 maçta son 10-15 dakikada yediğimiz gollerle ya mağlup olduk ya da berabere kaldık. bu da bir şekilde öldürücü darbeyi vuramadığımızı gösteriyor. burada yine -bence- maalesef kadronun optimal biçimde kurgulanamamasının eksikliği var.

    4. kadro kalitesinin bölgelere göre yetersiz olması. devre arası transferleri bir kenara koyarsak, takımın inanılmaz derecede sıkıntılı bir kadro mühendisliğinin olduğu malum. ki devre arası transferlerinden muhammed yine bir nebze iyi performans gösterdi. gedson hazır değil, onyekuru geçen dönemler gibi efektif değil. yedlin'in oynadığı maç belli vs. burada hocaya suç bulamıyorum, çünkü tarihin belki de en beceriksiz yönetimlerinden birisi ile çalıştı, ffp sıkıntısı nedeniyle bonservisi elinde, yaşı genç olmayan opsiyonlara yönelmek zorunda kalındı vs.

    5. dış etkenler; zaten malum. herkes bir şekilde olanların farkında.

    özetle; ben artık fatih hocanın hem madden hem de manen yorulduğunu düşünüyorum. nasıl ki kendisi hem milli takım hem de anadolu takımlarında kendisini gösterip bizde efsane olmuşsa, kendisinin işaret edeceği birisinin de takımın kısa vadede başına gelmesi herkes için iyi olacaktır. hocanın benden daha iyi galatasaraylı olduğunu biliyorum, burayı da okumayacağını da biliyorum *, bizlerin düşündüğünü kendisi de düşünüyordur. kendisiyle güzel ayrılmak en doğrusu gibi maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın