• 321
    bu zırvalığa en başta başakşehir, bursaspor, trabzonspor karşı çıkmalı. büyük zarar görecekler.

    bir de 1950'de milli küme denen turnuva sonlanmış. 59'a kadar hangi turnuvayı saydırmak istiyorlar onun yerine? şöyle bir şey gördüm:

    https://mobile.twitter.com/.../1374124866442567683

    çok uzak gözükse de tahmini senaryom şu şekilde:

    bu işin sonunda çıkacak tatavayla anadolu kulüpleri de hak iddia edeceklerdir. en sonunda yerel/bölgesel lig şampiyonlukları kabul edilebilir. böylelikle iktidar ulufe dağıtır gibi her takıma şampiyonluk dağıtmış olacak. çoluk çocuk yüzünden pastadaki pay azalacak iyice. çünkü milli küme gibi bir organizasyonu kabul ederlerse büyük adaletsizlik olacak anadoluya. buradan büyük davalar tazminatlar söz konusu olur. iktidar, tff engellese de uefa, cas ve aihm'e kadar gidilir. çünkü çok büyük hak mahrumiyetleri oluşur.

    yani istanbul futbol liginden dolayı bjk'ye 13, fb'ye 11, gs'ye 9 şampiyonluk eklenirse şaşırmam. bjk'nin ekstra 2 şampiyonluğu doğal olarak silinir. 11 eklenmiş olur. abi-kardeş birbirlerini üzmezler. bize de 2 şampiyonluk kazık atmış olurlar. diğer anadolu takımlarına verilecek olanlar da cabası.

    yıldız statüsü de değişir. 10 şampiyonluğa 1 yıldız denir. fb ile 3 yıldızlı oluruz. anadoludan da 1-2 yıldızlı takımlar türer, futbolumuz da bir anda yüz yıl ileri gider. böyle bir saçma karar beni şaşırtmaz açıkçası.

    ucunda şampiyonlar ligi olmayan 10 şampiyonluğa, şampiyonlar ligin görmemi sağlamış bir tane şampiyonluğu değişmem. havadan 10 milyon avro getirse bile. bu şampiyonluklarla nasıl mutlu olacaklar anlamıyorum.

    3 puanlı sisteme geçilen 86-87 milattır bence. şampiyonluk sayıları da aşağıdaki gibidir:

    16 galatasaray, 8 bjk, 8 fb, 1 bursaspor 1 ibfk.

    3 puanlı sistem öncesi oynanan futbol ile sonrasında oynanan futbol aynı olamaz. en basitinden şike yapmak en az 2 kat zorlaşmıştır bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın