• 318
    1959 öncesi mahalli lig şampiyonluklarını saydırmaya çalışan fenerbahçe ve yalakalarına aşağıdaki soruları soruyorum ama cevap beklemiyorum tabi. çünkü verecek cevapları olmaz/olamaz.

    1-tam altmış üç yıl sonra benim sayılmayan şampiyonluklarım vardı deyip car-car etmekten utanmıyor musunuz? adam öldürenlerin cezası bile otuz yılda zamanaşımına uğruyor bu ülkede.

    2-çoğunluğu dört istanbul takımı, birkaçı da ikişer ankara ve izmir takımlarının katılımıyla yapılan elemeli turnuvalardan türkiye şampiyonluğu çıkarmaya çalışmak hangi vicdana sığar? sizin vicdanınız var mı?

    3-türkiye istanbul’dan mı ibarettir. izmir ve ankara sadece ikişer takımdan mı ibarettir?

    4-sadece dört takımın katılımı ve yalnızca üç maç yapılan şampiyonlukları saydırmak akla ve mantığa uygun mu?

    5-tahkim kurulunun biri fenerbahçe kongre üyesi bedri baykam’ın, diğeri beşiktaş’ın aynı konuya ilişkin başvurusuna karşı verdiği red kararları anayasanın 59. maddesi hükmü gereğince kesin iken fenerbahçe’nin başvurusunun kabulü hangi yasaya, hangi kanuna göre yapılacaktır? yoksa bu ülkede türkiye cumhuriyeti’nden farklı bir cumhuriyet mi var? (örneğin fenerbahçe cumhuriyeti gib:)

    6-1951 öncesi profesyonellik bile yokken, takımlar ve futbolcular amatörken, 1951-1958 arası ise
    milli küme tamamen mahalli iken 1923-1959 arası birincilikleri şampiyonluk olarak kabul etmek neyle izah edilebilir? örneğin aç gözlülükle olabilir mi?

    7-bir yılda iki ayrı şampiyon olmasını hangi akılla izah ediyorsunuz? 1959 sonrası türkiye futbol federasyonu uygulamalarında bir yılda iki şampiyonluğun verildiği tek bir yıl var mıdır? efendim arjantin’de bir dönem bir yılda iki şampiyonluk uygulanmışmış. (verdikleri örneğin absürdlüğüne bakın) kendi ülkesini bırakıyor, şartlarını bilmediğimiz fi tarihindeki o dönemde varlığından bile habersiz oldukları* bir ülkeden örnek veriyorlar.

    neresinden baksan saçma, komik ve hatta zavallıca bir uğraş veriyor fenerbahçe. aslanlar gibi sahada mücadele edip yılda 30-40 maç yapıp şampiyon olmak yerine masa başında, halı saha turnuvalarından farksız mahalli lig birinciliklerini saydırmaya çalışıyor. güler misin ağlar mısın?
App Store'dan indirin Google Play'den alın