• 255
    ülkede hukuk öyle bir hale geldi ki her şeyin birkaç kişinin iki dudağının arasından çıkmasına alıştık. bir karar alınacaksa eğer kararın doğruluğundan çok o kararı alacak olan kişinin kim olduğuna bakar olduk. o yüzden ne kadar saçma olursa olsun herhangi bir kararın alınıp alınmayacağı konusunda rahat değiliz. bu da öyle bir karar. yukarıdaki bir yazar kardeşimizin de dediği gibi fenerbahçe goebbels'e rahmet okutacak şekilde 2 yıldır bu konuyu öyle bir kaşıdı, öyle bir algı yarattı ki kimse artık gerçeği umursamıyor. yoksa sabaha kadar milli küme'nin ulusal değil yerel bir turnuva olduğunu, koskoca ülkede sadece 3 şehrin takımının mücadele ettiğini ve bu bağlamda teknik olarak o dönem adana ve yöresindeki şehirleri kapsayan çukurova futbol ligi'nden bir farkı olmadığını anlatabiliriz. fener milli küme şampiyonluklarını saydırırsa adana demirspor da aklı varsa 16 şampiyonluk için tff'ye başvurur. emsal olduğu için kabul edilmesi gerekir ama o da kabul olmayacak. biliyoruz hepimiz. çünkü günümüz hukukunda gerçeğin bir önemi yok. yalana da kimin ne kadar ikna olduğu önemli. şimdi bu bilgiler ışığında eminim ki tff kimseyi mutsuz etmeden bu işten nasıl sıyıracağını düşünüyordur. ülke de bok gibiyken mevcut siyasi iklimde kimsenin 30 milyon galatasaray taraftarını üzmek isteyeceğini sanmam ama yukarıda saydıklarımdan ötürü yapamazlar da diyemem. şimdi tff'nin alacağı ne şiş yansın ne kebap kararlarını kendi düşündüğüm kadarıyla yazayım:

    nşynk* kararı bir: milli küme şampiyonlukları yerel sayılır, türkiye futbol birinciliği şampiyonlukları ulusal şampiyonluk olarak eklenir. böylece fenerbahçe ve biz 22 şampiyonlukta eşitleniriz. beşiktaş da 17 olur. anadolu'dan bazı takımlar da şampiyonluk alır ve naklen yayın parasından her sene şampiyonluk bonusu alırlar. geriye yönelik ödemeler için açılan davalar ile de uğraşsın tff. kendi soktu, kendi çıkarır.

    nşynk kararı iki: hem milli küme hem de türkiye futbol birinciliği ulusal şampiyonluk sayılır. lig şampiyonlukları da lig şampiyonluğu olarak kayda geçer. böylece söylerken şu kadarı lig, şu kadarı milli küme vs. toplamda şu kadar oldu denir. yıldız sayısı ya lig şampiyonlukları ile devam eder, ya da komple kaldırılır. naklen yayın parası da profesyonel lig şampiyonluklarına göre verilir. kanımca da yıldız olayı kaldırılıp bu sisteme geçilecek. o zaman da yıllarca bizim şu kadar ulusal şampiyonluğumuz var, bizim de şu kadar lig şampiyonluğumuz var kavgası güdülür.

    nşynk kararı üç: milli küme bu sefer lig şampiyonluğu kabul edilir, öbürünü de türkiye kupası şampiyonluğu sayarlar. bu durumda fenerbahçe 25 olur, bize de tam günün eyyamını yansıtır şekilde güneş'in şampiyonluğunu da yazarlar 24 oluruz. bakın size yemin ederim bu karar çıkarsa bu sezon bizi şampiyon yaparlar bir şekilde 25-25 olsun diye. beşiktaş da 18 olur. şimdi iki takım 5 yıldız olacak diye 3 yıldızda kalan başiktaş buna biraz mızıklayabilir. bu biraz zorlama bir ihtimal zaten.

    ben açıkçası bütün hepsini saydık 28 oldu fenerbahçe diye bir kararın çıkacağını düşünmüyorum. çıkarsa da formalarda yıldız görmeyiz artık. bence yine türkiye'ye yakışır biçimde her şeyi iyice çorba edecek olan karar iki'yi alıp yıldız mevzusunu da sona erdirecekler. naklen yayın gelirleri de lig şampiyonlukları baz alınarak dağıtılacak. böylece fenerbahçeleri daha fazla incinmeyecek. aslında tabi ki de direkt iptal etmeleri lazım, ederlerse de şaşırmam ama işte ilk paragrafta yazdıklarımdan ötürü güvenemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın