resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 28949
    kötü oynadığımız maçlardan sonra aksini iddia eden maç sonu açıklamalarını başka türlü okumamız gerektiğini düşünüyor. taraftarın %99'unun gördüğü kötü oyunu fatih hoca'nın göremeyeceğini düşünmek absürt. hoca bunu sık sık yapıyor, belli ki kötü geçen maçlardan sonra takımın ve kendisinin üstündeki baskıyı azaltmayı istiyor.

    tabii takımını da eleştirmiyor değil, ama basının önünde yaptığı bu eleştirileri bireysel hatalar ve yeterli mücadelenin edilmemesi konularında yapıyor. bunun sebebinin de tamamıyla psikolojik olduğunu düşünüyorum. hocanın inancına göre eğer oyuncu bireysel hatalarını düzeltip daha fazla mücadele ettiğinde bir sorun kalmayacağına ve parçası olduğu takımın oynanan turnuvanın en iyi takımı olduğuna inanırsa, bu inanç o takımı çok daha iyi noktalara taşır. hocanın bu inancına katılan olur, katılmayan olur ama apaçık ortada olan gerçek şu ki konu psikoloji yönetmekse, bir oyuncu grubunu bir hedefe kilitlemekse fatih terim bu konuda dünyanın en iyilerinden biri.

    hocanın süper lig 2020-2021 sezonu'nda da bu psikolojik farkı gösterip takımımızı şampiyonluğa ulaştıracağına inancım tam. dünkü felaketi hariç tutuyorum, istatistiklerin de desteklediği üzere ligin en üretken takımıyız ve en iyi savunmasına sahibiz zaten;

    https://twitter.com/.../1371125215493812229
    https://twitter.com/.../1372242035240005638

    şimdiye kadar kazanmayı hak ettiğimiz birçok maçı kazanamadık, çok fazla şanssızlık yaşadık. ligin ilk yarısında yarıyı en az 5 puan farkla lider bitirecek oyunu oynamışken şanssızlıklar eseri 2 rakibimizin 5'er puan arkasında kaldık. 8'de 8 döneminde şans gerçekten bizden yanaydı ama ankaragücü ve özellikle sivasspor maçlarında şans faktörü ciddi bir şekilde aleyhimizdeydi.

    toplam istatistiklere baktığımızda da bazı taraftarlarımızın iddia ettiğinin aksine şampiyonluk oyunundan çok uzak bir noktada değiliz. sadece vidaları biraz sıkmamız ve hocanın bizi ligin illk yarısında oyun olarak başarılı kılan orta sahada taylan ve feghouli'li, sağ kanatta oğulcan'lı 4-1-4-1'ine dönmesi gerekiyor. gerisi de yukarıda bahsettiğim üzere psikoloji ve inanç. biz inancımızı korur isek işlerin bir noktada tekrar terse döneceğini ve hakkımız olan şampiyonluğu mayıs'ta kazanacağımızı düşünüyorum.

    hakkımızda hayırlısı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın