resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 28917
    kendi aldığı şampiyonluğu yine kendisi veren hocamız.

    2020- 2021 sezonunda takım öyle ince noktaları döndü ki başında kendisi olduğu için artık bırakmaz şampiyonluğu diye bekledik. ligin ilk devresinde 2 defa kopma noktasına geldik: ilki üstüste alanya, fenerbahçe ve kasımpaşa maçlarında kaybedilen 8 puandan sonra, ikincisi ise yine üstüste antalya ve konya maçlarında kaybedilen 5 puandan sonra. ne yaptı ne etti düzeni kurdu, iyi futbolu oturttu ve devre arası tranfer sürecinin kötü yönetilmesine rağmen ( hem nokta isimlerin alınmaması hem de gelenlerin geç katılması) takımı lider yaptı. çoğumuz ümidini kaybetmişti aslına bakılırsa; mustafa, onyekuru ve yedlin gelene kadar ligden koparız diye üzülüyorduk ama o müthiş bir şekilde düzeni korudu. sanki son 7- 8 maç gibi modunu açtı ve full konsantre ile çok ama çok zor virajları kayıpsız geçtik. devamı ise kabûs... erzurum maçıyla başlayan kötü futbola bireysel hatalar eklendi ve takım ne oynadığını unuttu. ligin başına döndük nedense ve yine 4 haftada 3 defa puan kayıpları yaşadık, kötü ama çok kötü oynayarak.

    nasıl ki bizi her şeye rağmen en güçlü aday yaptıysan şimdi de 10 hafta kala havlu atmamızın sebebi sensin hocam. kötü oyunu da geçtik takım konsantreyi nasıl kaybetti, ne oldu ne bitti allah aşkına da bu hale geldik. senin takımında böyle ucuz hatalar yapılmazdı, umursamazlık yapılmazdı, gol yemek için maçı kaybetmek için uğraşılmazdı. 19 mart 2021 galatasaray çaykur rizespor maçı'nın ikinci yarısı başladı ve 50. dakikada bizimkiler resmen kaşındı hocam nasıl görmedin. ben ekran başında bunlar yine yedirecek dedim lanet olsun o kadar belliydi ki lanet olsun... futbol uzmanı olmaya gerek yoktu, rize 3. golü atmadan 1 dakika önce topu çıkaramamalarıdından, garip garip paslar ve hallerinden belliydi yakın zamanda gol yedirecekleri. ya şu sahne gözümün önünden gitmiyor: muslera baskı görünce saracchi'ye kötü bir pas attı ve saracchi de arkasında kim var, defans ne durumda bakmadan ve güzel kontrol edemeyeceğini bilmesine rağmen topu oyunda tuttu.. adamlar geldi güzelce topu alıp atak yaptı, bu pozisyon nasıl sonuçlandı hatırlamıyorum belki de 3. gol böyle oldu bilmiyorum ama önemli olan golü yemek değil ki.. zaten cezayı kesmeseler ne olacak hocam allah aşkına böyle hata mı olur? 1. dakikadan itibaren belli ki tüm takım kötü nasıl uyarmadın, neden sakinleştirmeye çalışmadın? bu sekilde maçı kazanacağımıza nasıl inandın? niye başlar başlamaz sanki maçın son dakikası gibi oynadık? senin takımın baskıyla başlardı, stresle değil. gerideyken son 3 dakikada oynanacak kaos futbolunu 90 dakika oynadık, 4 yediysek vallahi iyi sonuç..

    ankaragücü maçında da sivas maçında da takım yine dökülüyordu ama çeviremedin. olabilir, normaldir elinde sihirli değnek yok ve çıkıp sen oynamıyorsun ama sonraki maçlara farklı çıkabilirdi takım. kötü oyunu düzeltirsin diye beklerken daha da kötüye gittik.

    ne yapalım hocam canın sağolsun.. varsın bu sene de şampiyon olmayalım ama senin futbol anlayışına ne oldu? bu soru beni çok üzüyor. aslında haddime de değil bu soru. ne yapmaya çalışıyorsun da olmuyor? kafandakileri sahaya tam anlamıyla yansıtsan çok mu iyi oluruz bunu da bilmiyorum. senin bilgi birikimin ve tecrübende olan birisi final maçlarına nasıl farklı 11'ler ve dizilişlerle başlıyor anlamam mümkün değil. 4-1-4-1 veya 4-3-3 dizilişinden çift forvete dönük sisteme birden geçmek? senin gibi birisi bilir ki böyle bir radikal değişim uzun bir çalışma gerektirir hocam. puzzle gibi her hafta farklı 11 ve diziliş olacak iş midir? arda, onyekuru, oğulcan, kerem, taylan... bu adamlar bir var bir yok yani vallahi kafayı yiyeceğim sezon başı hazırlık maçı gibi neyi deniyoruz, neyi oturtmaya çalışıyoruz? kalmış 12- 13 hafta yani olacak işler miydi bunlar hocam. ah hocam ah canın sağolsun ne diyelim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın