resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 28693
    68 yaşına gelmiş, kariyerine onlarca başarı sığdırmış; başarılarıyla bırakın türk futbolunu avrupa futbolunda dahi isim yapmış yaşayan efsanemiz.

    bu kısma kadar hiç kimse farklı bir düşüncede olmaz; ancak bugün ve bundan sonraki kariyeri hakkında onlarca görüş mevcut hoca hakkında.

    herkesin ortak faydası, hayali ve idealleri galatasaray'ın mutlak başarısı ve kaotik türkiye atmosferinde birçok umutsuzluğun içerisinde galatasarayla mutlu olmak. hocanın da ailesi ile mutlu bir gelecek dışında bugüne kadar maddi , manevi kazandıklarını düşündüğümüzde tek gayesi ve hayalleri galatasaray'ın başarısı.

    ancak artık başta hoca olmak üzere herkes gerçekçi gözlerle mevcut durumu anlamalı. ve de hoca iki farklı prensip üzerinden kariyer planlaması yapmalı.
    - mevcut siyasi iktidar ve kurumlarıyla bozulan ilişkisini düzeltmek.
    - mevcut siyasi iktidar ve kurumlarıyla olan ilişkisini düzeltmeye çalışmamak ve hocalık görevini üst akıl olarak konumlayıp, başarı vadeden bir genç hocaya emanet etmek.

    dünyanın hiçbir yerinde olmayacak bir saçmalıkla referandum süreci ile başlayan iktidar- terim suni gerilimi, özellikle dördüncü terim döneminde galatasaray'a çok zarar verdi. onlarca hakem hatası, art arda alınan cezalar, türlü usulsüzlükler hep canımızı yaktı ve yakmaya da devam edecek.

    net bir ifadeyle düzene karşı el pençe olmak, siyasal reklam figürü haline dönüşmek, hocanın asla karakteri olmaz ve olmamalı. ancak gerçekleşecek bir mini görüşme ile kurumlara, hakemlere ve kulüp başkanlarına verilecek bir mesaj tüm bu adalet arayışlarımıza merhem olacaktır.

    hoca bunu yapmaz ve klasik ülke şartlarından daha farklı bir yol izlemek isterse de; kendi ve galatasaray için makul kariyer planlamalarını da düşünmeli. kabul edelim ki şu an tek problemimiz hakem kararları, vs değil. oyunsal planlamalar, yetersiz bireysel oyuncu performanslarına karşı önlemler alamamak.

    dördüncü terim döneminde avrupa maçlarında ciddi bir oyun ve fiziksel yetersizlik söz konusu. lig arenasında ortalama futbol oynayan her takıma karşı zorlanmamız, üst üste 3 maçta dahi akılda kalıcı oyunlar oynayamaşımız, taktiksel planlamamızın ortalama takımlar üzerinde dahi sonuç vermeyişi gibi birçok faktör hepimizin malumu.

    belki de vakit tribünden sahayı yönetecek bir kişiye destek olma zamanı. hatta bu isim için çok fazla araştırma yapmaya bile gerek yok gibi.
    https://mobile.twitter.com/tugberktt

    galatasaray dinamiklerini bilen, yerli - yabancı futbolcularla uyumlu, oyuna dair yeni şeyler vaad edebilme kapasitesiyle gerçek bir potansiyele hoca da el vermeli ve galatasaray'ın başarısı için fedakarlıktan kaçmamalı.

    son söz olarak şunu söylemeli, kızsak da kısmen yetersiz görsek de hoca için de galatasaray menfaatleri her şeyin üstünde. eleştirmek ve yenilik istemek tamam ama efsane için daha fazlasını söylemek, yaşattığı onca mutluluğa da haksızlık etmek bir nevi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın