• 26710
    geçen sezon 8'de 0* yaparken yaşadığımız hakem katliamları, sakatlıklar, kötü antrenör performansı, vasat oyunculara muhtaç kalmamız, seyircisizlik vardı... işte tam o dönem yaşanan 8 maçlık zulmün özeti gibi 17 ocak 2021 beşiktaş galatasaray maçı'nı geçenlerde yaşadık. ve hemen ertesinde gelen yeni bir 8'de 8 dejavusu. zaten bu sezon da geçen sezona benzemiyor değil, sadece bu sefer galatasaray tecrübeli*.

    bana göre galatasaray son 10 senede bir şeyler başarırken üç ortak nokta var. muslera, iç saha seyircisi ve dominant futbol. muslera nazar değmesin var, seyirciyi ilerleyen dönemlerde bilim kurulu bile onaylasa fenerbahçeli tff istemez çünkü fikstüre göre seyircili durumda iç saha avantajı galatasaray'da. kaldı geriye dominant futbolun ana teması olan dominant orta sahanın durumuna.

    fatih terim'i 1993'ten beri fatih terim yapan, 2 bekini açık oyuncusu gibi ileri çıkarıp orta sahayı en az 6 kişi ile kalabalık tutarak yarattığı dinamizmdi. üstelik bu 6-7 kişi kuru kalabalık olmayıp, oyunun hem defansif hem ofansif tarafında olan enerjik oyunculardı. bu orta alan, hem topa hükmedip kolay kaybetmeyen hem de kaybettiği zaman saniyeler içerisinde topları yam yam gibi kalabalık bir şekilde kapan oyunculardı. yani terimball denen zımbırtıdan önceki fatih terim'in yam yam futbolunu çok özledim. şimdi bakıyorum oyuncular top kapma ve rakibi boğma konusunda berbat. hatta rakip o kadar kolay top çevirip kalemize geliyor ki...

    eğer galatasaray kötü günler geçirmiyorsa şansı kalecisi, iki stoperi ve santraforu. bu dört oyuncu her maç rakibe geçsin rakipler bize her maç 5 atarsa şaşırmam. bu dört oyuncunun verdiği güven takımı çok tembelleştiriyor. beni sonuçlar kesmiyor, baskın bir oyun görmek istiyorum sahada.

    en azından artık fatih terim'in ilk fırsatta dominant orta üçlüsünü oturtması gerekiyor. 5 yaşındaki çocuktan 75 yaşındaki adama kadar herkes ne zaman galatasaray orta üçlüsünü ezbere bilirse o gün derim ki nihayet fatih terim dokunuşu oldu. bence takımda herkes sağlıklı ve formda bile olsa orta üçlü yine belli değil.

    (bkz: galatasaray sözlük strawpoll anketleri/#3115304)

    peki bu anketten çıkan orta saha üçlüsü kafanızdaki orta sahanın beklentilerini karşılayabiliyor mu? en azından bir şampiyonlar ligi grubundan çıkarır mı?
App Store'dan indirin Google Play'den alın