• 26699
    27 şubat 2021 galatasaray bb erzurumspor maçı sonuncusu olmak üzere ligde oynadığımız son 4 karşılaşmada ne oynadığını anlamakta zorlanıyorum takımın. hadi fenerbahçe maçı için zaten iyi futbol beklentimizi bir kenara koyalım; kasımpaşa ve alanya maçlarında gördüğüm ama bir bahane uydurabildiğim sıkıntılar dün erzurumspor maçında artık geçerliliğini de kaybetmiş durumda. erzurum ligin en kötü oynayan takımlarından birisi hatta bence en kötüsü ve zemin de -kötü olmasına rağmen- ligin genel olarak ortalamasına yakın bir zemindi. dünkü oyunu sadece zemine falan bağlamak bana çok mantıklı gelmiyor oynamak istesen yine oynarsın.

    bana kalırsa sıkıntının birkaç sebebi var ve en önemlisi orta saha kurgusu. sözlükte birebir mücadelelerinden dolayı çok övülse de ben etebo'nun bizi bu kötü oyuna ittiğini düşünüyorum. sadece etebo da değil ömer bayram ve yedlin de ne yazık ki oynamak istediğimiz oyuna uymuyor. hadi yedlin'in farklı bir görevi var, kendisi arda'nın içeri devrildiği bir oyunda aslında kanat gibi oynuyor ama ömer'in oyun kurulumuna katkısı çok düşük.

    sezon başından beri topla beraber çıkan takım, üçgen paslarla rakibi üstüne çekmeye çalışan takım gitti önce ileri çıkan topu peşinden yollayan takım geldi. luyindama ile marcao'nun toplam 102'şer pasla oynadığı maçta ben kaleden kısa pasla çıkıyoruz derim. ama bu topu ayağı partnerine göre daha kötü olan luyindama bu pasların 23'ünü uzun kullanacaksa işimiz var. her 4 pasından 1'i uzun. devamı gole dönüştü ama ikinci golümüzdeki pası aslında fatih hoca'nın neden donk'u tercih ettiğini kanıtlar düzeyde baya ofsayttaki adama pas atmaya kalktı çünkü dama. bekler pasla oyun kurulumunda yok, senin ön liberon da oyun kurmak için değil topu ayağından çıkarmak için pas veren bir adam. pası verdikten sonra kaymayan, ikinci topu almak için boşluklara hareketlenmeyen bir adam. madem etebo bu tarz bir oyun oynayacak o zaman önündeki adamlardan en az 1 tanesi oyun kurmak zorunda. bakıyorsun gedson 38, kılınç 31 pas yapmış. senin orta sahanda ne ön liberon ne kılınç oyun kurmadığı için gedson top almaya geri geliyor. yine yanlış kullanıyoruz, yanlış kullanmak zorunda kalıyoruz bir oyuncuyu. hadi onu da geçtim senin orta sahanda oyun kurulmadığı için mohamed'i de kullanamıyorsun. dün ne oynadı mohamed? ilk 35 dakika zaten yoktu, sonra 2 gol attı, ikinci yarı komple zaten takım yoktu. toplam 8 pas vermiş mohamed. ne istasyon olarak kullanabildin, ne top tutturdun, ne duvar oldu sana. karamboldeki toplara vursun diye sahadaydı resmen ama safkan forvet olduğu için onları affetmiyor allahtan. onyekuru sırf mazisi için oynuyor. maç boyu yaptığı pas 15. tamam zaten pas oyununa katılsın diye oynatmıyoruz ama o zaman niye oynatıyoruz? onu kullanabilecek bir oyun niye çizmiyoruz? sen takımı ileri yerleştirip peşinden uzun paslarla topu gönderince rakip zaten kompakt şekilde yerleşmiş oluyor kuru ne oynayabilir bu düzende? sen geride pas yapmazsan rakibinin öne çıkmasını nasıl sağlayacaksın aklım almıyor.

    etebo - kılınç - gedson orta sahasıyla olacak iş değil bu. öncelikli olarak taylan'ın tekrar monte edilmesi lazım orta alana. sanırım olası sakatlıklardan korumak için dinlendiriliyor. ikinci olarak da gedson'un orta alanın önünde serbest oynayabilmesi için kılınç'ın yerine daha geride top alıp bağlantıyı sağlayabilecek birini oraya koymamız lazım. bu soso olur belhanda olur hiç fark etmez ama kılınç ve gedson'un beraber oynaması belki arkalarında iyi bir taylan olacaksa kabul edilebilecek bir şey. sadece taylan da değil en azından bir bek oyuncusunun içeri devrilmesi falan lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın