resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 28467
    (bkz: süper lig 2020-2021 sezonu)

    ligin ilk yarısında birçok maça felaket bir kadroyla çıkıp taş gibi top oynatan teknik direktör. şimdiyse bol alternatifli bir kadroya kötü bir futbol oynatmakta.

    en başta şunu söylemek isterim ki: ligin ilk yarısında gayet iyi top oynayıp tamamen şanssızlığımızdan dolayı puanlar kaybettiğimiz kayserispor, fatih karagümrük, antalyaspor ve konyaspor gibi maçlardan sonra skor taraftarlığı yapıp bugün 8'de 8 sonrası söylesene bize hoca takım niye oynamıyor diyenleri artniyetli buluyor, bu isimlerin fatih hoca ile kapatamadıkları hesaplarını yorumlarına objektiflikten uzak ve acımasızca yansıttıklarını düşünüyorum.

    gelgelelim son 7 resmi maçta oynadığımız futbol beni ciddi manada hayal kırıklığına uğratıyor.

    bu maçlarda 1-90 arası belli bir seviyenin üstünde top oynadığımız tek maçın 6 şubat 2021 fenerbahçe galatasaray maçı olduğunu düşünüyorum. diğer maçlara gelecek olursak;

    - 29 ocak 2021 gaziantep fk galatasaray maçı maçını kazanmamıza rağmen maçın başından sonuna kadar rakip bizden daha iyiydi.
    - 2 şubat 2021 galatasaray başakşehir maçı'nın ilk yarısında felaket kötü bir futbol oynadık, son dakikada gelen golle toparlanıp 2. yarıda vasatın biraz üstü bir futbolla sonuca gittik.
    - 10 şubat 2021 galatasaray alanyaspor maçı'nın ilk yarısında felaket, 2. yarısında efsane bir futbol oynadık.
    - 14 şubat 2021 galatasaray kasımpaşa maçı'nın ilk yarısında efsane, 2. yarısında felaket bir futbol oynadık.
    - 20 şubat 2021 alanyaspor galatasaray maçı'nın ilk 60 dakikasında efsane, son 35 dakikasında felaket bir futbol oynadık.
    - ve 27 şubat 2021 galatasaray bb erzurumspor maçı'nda ilk yarıda bence hiç fena değildik, son 10 dakikasında çok iyiydik. ama 2. yarıdaki oyunumuzu ancak çirkin kelimesiyle tanımlayabiliyorum.

    maçların büyük çoğunluğunda sadece 1 yarı top oynamışız, 2 tanesinde de baştan sona kötü oynamışız. şunu da belirtmek gerekir ki öne geçtiğimizde maçı kilitleyemedik (bu maçların istisnasız hepsinde öndeyken net pozisyonlar verdik).

    bu böyle devam etmez. bugünkü bb erzurumspor maçının 2. yarısı benim gözümde tam bir fecaatti. 2. yarıdaki şut sayıları 3'e 5, bu kesinlikle kabul edilemez. kendi evimizde bir yarıda bb erzurumspor'dan 5 şut yemek de kabul edilemez, kendi evimizde bir yarıda bb erzurumspor'a sadece 3 şut atabilmek de kabul edilemez. bu fatih hoca'nın da galatasaray'ın da karakterine aykırı bir durum.

    tabii bu futbola geçerli bahanelerimiz de var; hakemlerin kararları, konjönktürün galatasaray'a tamamen düşman oluşu, 2 haftadır çektiğimiz ciddi zemin sıkıntısı, saracchi, feghouli, oğulcan ve taylan gibi bazı çok önemli eksikler vs.

    ama bunlar benim gözümde yeterli sebepler değil. bu takım çok daha iyi oynayabilir. ve bence yakın zamanda çok daha iyi oynamaya başlayacağız da. ama nasıl ki takımımız toplamda 2 puan çıkarabildiği kayserispor, antalyaspor, fatih karagümrük ve konyaspor maçlarından sonra bence övgünün kralını hak ettiyse şimdi de çok ciddi eleştirileri hak ediyor.

    ben hocanın da bu durumun farkında olduğunu düşünüyorum. basın önünde her zaman olduğu gibi çok olumlu konuşacaktır ama kapalı kapılar ardında bu sorunu çözmek için gerekirse en sevdiği oyuncuları bile kesecektir ki kesmeli de. gerekirse henry onyekuru ve gedson carvalho fernandes yedek kalmalı ama bu takım yedeklerin yedekleriyle rakibini mahvettiği 28 kasım 2020 çaykur rizespor galatasaray maçı'ndaki oyununa geri dönmeli.

    allah hocanın yardımcısı olsun; ligin ilk yarısında o kadroyu o şanssızlıklara rağmen yarışta tutması, yaptırdığı taş gibi transferler ve kötü oynamamıza rağmen 8'de 8 yaptırması çok büyük işler. ama söz konusu fatih terim olunca insan daha fazlasını bekliyor*. özellikle saracchi-taylan-feghouli-oğulcan 4'lüsü ilk 11'e dönerse hocanın bu beklentilerimizi de fazlasıyla karşılayacağını, takıma ligin çok üstünde bir futbol oynatacağını düşünüyorum.

    son olarak (bkz: konsantrasyon) ve (bkz: hedef 23).
App Store'dan indirin Google Play'den alın