• 26598
    oyun olarak birkaç eksiği, daha doğrusu benim sevmediğim birkaç şeyi var. yoksa mükemmel olmadığı için her şey her zaman eksiktir ve gelişmeye açıktır.

    neyse.

    birincisi şu şut mevzusu. şu istatistiği artırmak lazım. evet, sayı olarak artırmak lazım. niteliğinden geçtim olayın. yeter ki kaleciye pas tarzı şutlar olmasın. onun sonu facia olabiliyor. emre kılınç mesela bayağı bayağı denemesi lazım. henry'nin de artık oyununa yeni şeyler katması gerekiyor. bruma'nın bizdeyken yaptığı gibi, çekip uzağa vurma kendisi adına güzel olur.

    ikincisi şu duran top mevzusu. allah aşkına şuna bir çözüm bulalım artık. kavisli, sert yapmaya çalışmak yerine, alana yüksek top atmaya çalışalım en azından. bu alana atılan toplarda, avrupa'daki takımlar diagonale/çapraza/uzak direğe doğru top atıyor genelde. kalecinin çıkamayacağı, alanın dar olduğu yere.

    üçüncüsü şu rakibi çok rahat bir şekilde ceza sahamıza yaklaştırmamız mevzusu. yığınla maç izlerim, bizim kadar rakibine bu rahatlığı tanıyan takım görmedim. kontralardan bahsetmiyorum, yerleşik savunmadan bahsediyorum. gerçi bunun teknik bir tercih olduğunu da düşünmüyor değilim. gol yemiyoruz gibi görünüyor. ama nasıl gol yemiyoruz? o soruyu iyi tahlil etmek gerekir.

    dördüncüsü şu bize ileride baskı yapan takımlara karşı zorlanmamız mevzusu. bu nasıl olacak pek bilmiyorum. ama 1-2 kere o baskıyı aşabildiğimizi gösterebilsek bak bakalım bir daha yapabiliyorlar mı? yaparlar canım! siz ortaya yeni bir şey koyduğunuzda, rakibiniz de ona karşı başka bir şey koyar. zaten bu sayede gelişirsiniz.

    ha beşinci olarak da şu kontra atak mevzusu var. özellikle dünkü 20 şubat 2021 alanyaspor galatasaray maçında kontrayla fişi çekememek koydu. rakip haldur huldur geliyor ve siz onu cezalandıramıyorsunuz. ki sadece dünkü maç değil, galatasaray'ımızın öyle çok fazla kontrasına şahitlik edemiyoruz. şöyle organize geliştirdiğimiz...

    yukarıda sayılanlar olmadan zannetmiyorum ki avrupa'da yeni başarılar gelsin. özellikle dördüncü çok önemli. eksik kapatma ve sürekli gelişme mevzusu. yoksa türkiye ligi'ni öyle böyle götürüyorsunuz bir şekilde.

    not: yazdıklarımın hepsine elbette çalışıyoruzdur. ama bunların çoğu bizim uzun süreden beri olmasını istediğimiz şeyler. belki outsourcing yapılabilir. oyuncu geliştirme konusunda, savunma konusunda, kontra konusunda, duran top konusunda vesaire... ki bunu manchester city, pep guardiola yapıyor, biz neden yapmayalım? en basit ve yakın örnek olarak, phil foden'ın çalıştığı antrenörlere bir bakın derim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın