• 215
    anayasa maddesiymiş gibi, desteklemeyenlere bazı insanlar tarafından kötü gözle bakılan, vatan haini muamelesi yapılan durum. ancak bizim ülkemizde olabilecek şeyler bunlar zaten.
    git bakalım avrupa’da bir roma taraftarı, lazio’yu destekliyor mu, arsenal taraftarı chelsea’yi, inter taraftarı, milan’ı destekliyor mu. benim içimden desteklemek gelmiyor kardeşim zorla mı? özellikle fenerbahçe yunan takımıyla da oynasa, israil takımıyla da oynasa desteklemek içimden gelmiyor. ben şimdi vatan, bayrak düşmanı mı oldum? aksine galatasaray harici türk takımları avrupada gol yediğinde haz duyuyorum, ağzım kulaklarıma varıyor. kendileri çok mu farklı sanki? çevrenizdeki fenerbahçeli, beşiktaşlı dostlarınızı göz önüne getirin, avrupada maç kaybettiğimizde kaçı üzülüyor, kaçı sizle dalga geçme eğiliminde bulunuyor? çevrenizdekilerin neredeyse tamamı maç kaybettiğimizde sevinç içinde değil mi? benim çevremdeki galatasaraylı olmayanlar da ağzı kulaklarında da oradan biliyorum!
    bir de “yaşadığın şehrin takımını tut” mevzusu var, aman aman hiç girmeyim, o, bu mevzudan da saçma geliyor bana. 7 şehirde yaşadım şu 30 yaşıma kadar hepsinin atkılarını boynuma taksaydım gökkuşağına dönmüştüm.
    hayat 90 dakikadır, 45 dakika sarı, 45 dakika kırmızı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın