resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 28431
    2000 yılında fenerbahçe'den teklif almış ve reddetmiştir. 2000 yılı hürriyet gazetesindeki haberde yer verilmiştir bu duruma.

    --- alıntı ---
    galatasaray teknik direktörü fenerbahçe'nin teklifini türk futbolu adına güzellik olduğunu dile getirdi, bir dönüm noktası olarak değerlendirdi.

    galatasaray teknik direktörü fatih terim, fenerbahçe'nin teklifine hayır diyerek teşekkür etti. terim'in dün yaptığı yazılı açıklama şöyle: fenerbahçe spor kulübü başkanı sayın aziz yıldırım, değerli yönetici dostlarım şadan kalkavan ve selim soydan'ın şahsında fenerbahçe camiasının tarihi teklifini türk futbolu adına memnuniyetle karşıladım.

    fenerbahçe gibi türk spor tarihinde büyük yeri olan camiada görev yapmak bir yana, bu ölçüde nezaket ve samimiyet dolu bir teklif bile bir dönüm noktasıdır, türk sporu adına önemli bir güzelliktir. bu düşünceleri taşıyan sayın yıldırım, sayın kalkavan, sayın soydan'a şükranlarımı ifade ediyorum. galatasaray ile fenerbahçe arasındaki ebedi dostluğa bu şekliyle bir şeref nişanı takmışlardır. bu teklif beni doğrudan bir tanesini seçmek gibi kritik bir karar aşamasına getirmiştir.

    çok hassas bir konu

    şu anda avrupa'da final oynama şansını sürdüren ve ligde dördüncü şampiyonluğu kovalayan bir teknik direktör olarak dikkatimi sonuçlar alınıncaya kadar bir başka konuya kaydırmamam gerektiğinin de bilincindeyim. bu hassas konuya, kendi kulübümle yapacağım görüşmelerde dahildir.

    riskleri de düşündüm

    diğer yanda ise yeni yönetimiyle, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren f.bahçe'yi bekletmenin risklerinin gözardı edilmemesi gerekiyordu. bu yüzden, bu nazik ve medeni teklife etik anlayışım gereği teşekkür ettiğimi sayın f.bahçe yöneticilerine iletmiş bulunuyorum. bu karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışa dayalı müşterek kararın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

    kalkavan:

    g.saray teknik direktörü terim önceki gece fenerbahçe futbol şubesi sorumluları şadan kalkavan ve selim soydan ile biraraya geldi. gizli yapılan toplantıda fatih terim, f.bahçe'nin kendisine yaptığı takımın başına geçme teklifine onur duyduğunu belirterek geri çevirdi.

    kalkavan bunun üzerine terim'e ‘‘bu kapı sana her zaman açıktır’’ dedi. kalkavan daha sonra şu açıklamayı yaptı: ‘‘biz fatih terim'e fenerbahçe'yi şampiyon yapacağına inandığımız için teklifte bulunduk. galatasaray için fatih bulunmaz bir nimettir. çok büyük bir hoca. onu 3.5 saat süren görüşmede hayranlıkla dinledik.

    hatta birara bana ‘ağabey ısrar edersen çok üzülürüm' dedi.’’ selim soydan ise 31 mayıs’a kadar beklemelerinin imkanı olmadığını, fenerbahçe futbol takımını en iyi teknik direktöre teslim etmek istedikleri için fatih terim'e teklif götürdüklerini belirtti.

    yıldırım'dan yanıt: bu bir saçmalık

    f.bahçe başkanı aziz yıldırım, g.saray asbaşkanı mehmet cansun'un yaptığı ‘‘yıldırım 2.5 yıl önce fatih terim'e f.bahçe'ye gelmesi için değil, g.saray'ı bırakması için 5 milyon dolar önerdi’’ açıklamasına ‘‘bu bir saçmalıktır’’ karşılığını verdi. yıldırım, ‘‘parayı sokakta mı bulduk? g.saray başkan adaylığına soyunan bir yönetici dedikodu şeklinde böyle bir şeyi nasıl söyler anlayamıyorum. ben terim'e böyle bir teklifte bulunmadım. cansun doğru konuşmuyor’’ diye konuştu.

    --- alıntı ---

    https://www.hurriyet.com.tr/...enere-hayir-39138815
App Store'dan indirin Google Play'den alın