resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 28409
    saha içine odaklan diyoruz da nasıl olacak bu işler? ortada bir sirk dönüyor; başkan, yönetim, yöneticiler sus pus. kulübü ne kadar sevdiklerinden bahsediyorlar; insanın yanında birisi sevdiğine zarar verse, o da kafayı çevirip başka yöne baksa ne manası var bu sevginin?

    yönetim sustuğu için hoca maç sonu cevap veriyor. reaksiyon göstermek istiyor; insan doğasında var bu. yapılan haksızlıklara karşı bir susarsın, iki suarsın, ama bir yerde patlarsın. sonrasında hoca 8-10 maç ceza yiyor; ama biz asıl kusuru hocada buluyoruz.

    fenerbahçe maçından sonra olaylar yaşanıyor. hoca maç sonu gerekli işlemleri başlatacağını anlatıyor. albayrak efendiye soru sorulunca galibiyeti konuşalım, tadını çıkartalım, tüm kulüplerle dostuz gibi açıklamalar yapıyor.

    maddi menfaatlerin her şeyden önce geliyor olabilir. o halde çapın kadar görev al. florya'da oyuncularla tavla oyna, i love you hozam de, maçtan sonra öp, sarıl vs. bu camiayı, bu kulübü temsil eden en üst makamlardan birine sahipsen başka türlü davranmak zorundasın.

    artık ben hocaya bir şey diyemiyorum. zor, gerçekten zor. bir camianın yükünü tek kişinin sırtına yüklemek insafsızlık. bu adam artık antrenörlük kariyerinin de son virajında. yaşı ilerledi hocanın. tüm bu stres, sıkıntıya insan bünyesi ne kadar dayanır bilmiyorum.

    o kadar çok şey var ki. mesela oğulcan örneğinden gidelim. şu ana kadar sessiz kalan bir yönetimi görünce bu çocuk kırılmadı mı, hayal kırıklığına uğramadı mı? kalkıp bu çocuğu tekrar motive etmesini hocadan bekleyeceğiz. oğulcan kötü oynasa hem oyuncuya hem teknik heyete saracağız. ancak sorunun kaynağını kaçırıyoruz.

    veya marcao örneği. adam açıklama yapmak durumunda kaldı. instagram'da ailemi işin içine katmayın dedi. nedir bu kadar kin, öfkenin sebebi? bu kadar özveriyle, beklentilerin çok üzerinde performans ortaya koymuş bir ismimizi neden böyle harcar olduk? bu adam sözleşme uzatmadan gitse yine hocaya saracağız. öncesinde alternatifini bulsaydı falan diye akıl veren çok olur.

    düşündükçe bir ton değişik örnek geliyor insanın aklına. gerçekten iyi sabrediyor. ama bu kadar yalnız bırakıldıkça onun da bazı şeyleri sorguladığına eminim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın