Türkiye Kupası Çeyrek Final Rövanş Maçı
20:00 Ali Sami Yen Stadyumu
3 - 2
  • 177
    takımımın benim beklediğimden çok daha iyi oynadığı fakat sonucunda elendiği maç olmuştur.

    gazete ve spor sitelerini okumayı bıraktım uzun süredir. bizi bizden dinleyebileceğim tek yer olan sözlük'e giriyorum sadece. o yüzden burdaki yorumlardan yola çıkacağım.

    gördüğüm kadarıyla taraftar takımdan memnun. anlaşılmayan 1-2 konu var sadece. elimden geldiğince izah etmeye çalışayım. beğenmeyenler ile teke tek mesajla kapışabiliriz.

    1. servet neden forvet arkasına geçti?

    rijkaard'ın ve yönetimin kendi ayıbını kapatma yöntemlerinden biridir bu. ilerki maçlarda da görebileceğimiz bir durumdur. jo'nun sakatlığının yol açtığı bir durumdur aynı zamanda. işe yarar mı? yarar. dün de yarayabilirdi. ama uzaktan bakıldığında böyle bir ihtimal varmış da, fazla üzerine çalışılmamış gibi geldi bana. servet kanatta adam geçmeye çalıştığı an hissettim bunu, sizler de hissetmişsinizdir.

    yönetimin ayıbı diyorum ya. aslında adamlar jo'yu düşünerek ileride oynayacak bir adam daha almayı tabi ki düşünmemiş olabilirler. zaten baros ve kewell dönecek diyerek belki de. ama jo sakatlanınca, servetin uzun top almak için ileride oynaması gerekti.

    bir de şöyle bakın, o servet bir kafa topu indirseydi ve gol olsaydı?

    2. galatasaray neden gol yiyor?

    çok basit. uyumsuzluktan. 2 bek farklı, servet yok, lucas var. 4 adamın dördü de birbirine aşina değil. sebep bu. kornerde arka direğe bir adam gönderememek nedir ya? bu maç içerisinde karar verilecek bir durumdur. rijkaard'ın vereceği bir karar değildir. maç içerisinde birisini oraya koyar defans lideri. koyulmadı, 2. golü yedik.

    ömer üründül ağzında geveleyip durdu. sonra lucas bir top kaptırınca da patlattı "eahah sen iyi iyi diyorsun ama bak görüyorsun, iyi adam orda top kaptormaz yeaa" diye. ulan anten, fırsat kolluyorsun laf geçirmek için lucas'a. lucas neill türkiye'ye gelmiş en iyi 3-5 stoperden biridir. bunu herkez görüyor, ama kimse söylemiyor (biz hariç). adam top kapıyor, her kafa topuna çıkıyor. hiçbir mücadeleden korkmuyor, 10 seneden fazla epl tecrübesi var. lan daha ne istiyorsunuz? gülüyorum buna sadece.

    3. dos santos'un durumu nedir?

    dos santos şu anda hayal aleminde yaşıyor. ulan diyor, baros, kewell yokken oyundan çıkartılıyorum. onlar da gelince ben ne yapacağım diyor. bu adamın feci zamana ihtiyacı var. oynadığı futbola bizim takımımızda hiçkimse alışkın değil. birebirde adam geçecek, süratlenip sıfıra inecek, belki 1 adam daha geçecek ve pas verecek bir adam bu. bahsettiğimiz adam toplu oyunu çok iyi oynayan bir adam.

    ama sıkıştığında yanına gelen yok. kimse ne yapacağını bilmiyor çünkü. mesela jo öyle değil. o her golcü gibi golle beslenen adam. pozisyonlara girmesi doğasında var. dos santos ise takımın bir parçası olma yolunda ilerlemeli. hepimiz, takımımız onu kucaklamalı. neler yapabileceğine inanamazsınız.

    sonuç: her yönden beni sevindiren maçtır bu. elenmemize sevindim, çünkü kupanın angaryadan başka birşey olmadığını düşünüyorum bu sezon bizim için. haftada 3 maç yapan arda, servet, elano gibi adamlarımız az da olsa maçlar arasınad dinlenme şansı bulacaklar. ayrıca maçı kazandığımız için de sevindim, toplu oyunu iyi oynadığımız için de. düzgün bir defans kurgusu ve gününde bir leo franco ile atletico madrid'e terör estiririz. sanırım bu düşüncede herkez benimle hemfikirdir.

    saygılarımla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın