resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 244
    övgü dolu iki entry girdim daha bu akşam kendisi hakkında. ekşi sözlükte başlığına yazılan ilk entrylerden biri benim. ancak kafamı kurcalayan şeyler var bu arkadaşla ilgili.

    bir kere transferi tartışmasız şekilde başarıdır, fakat beklenildiği kadar iyi olmayabilir kendisi. ben zaten genel olarak o geldi ligin içinden geçeriz, bu geldi nisanda kupayı alırız tarzı söylemlerden nefret eden biriyim. transferle şampiyon falan olunmaz, olunmadığı da defalarca kez tecrübe edildi.

    gelelim gedson özeline. benim 19 yaşında benfica'da izlediğim gedson dünyada her takımda her oyuncu ile forma rekabetine girebilecek bir adamdı. saha görüşü, pas kalitesi, tekniği, hızı, top çalma becerisi vs. vs. bir orta saha oyuncusundan ne istiyorsanız hepsi 10 üzerinden en az 7'ydi ve hepsinin 10 üzerinden 9 10 olma potansiyeli vardı. işte böylesine bir adamın 22 yaşında bize gelmesi, dahası tottenham'da süre bile alamaması kafamı karıştırıyor. sakatlıktan falan bahsetmiyorum, mental olarak bir eşiği atlayamadı bence ve o sebeple potansiyeline ulaşamadı.

    22 yaşındaki bir adam hala büyük potansiyeldir, zaten daha 1 sene önce 1.5 yıllık kiralama bedeline 5 milyon euro para ödenmiş, bonservis opsiyonu 50 milyon euro olarak belirlenmiş bir adamdan bahsediyoruz. bu adamın potansiyelini konuşmaya gerek yok daha fazla. mesele bunun neden sahaya yansımadığı. o sebeple çok gaza gelmemek gerekiyor. geldiği anda orta sahayı falan toparlayacağına inanmıyorum. tekrar söylüyorum; potansiyel olarak melo'yu bile unutturabilecek meziyetleri var ancak bunlar bu zamana kadar sahaya yansımamış son bir yılda, burada da yansımayabilir. yansıması için zamana, belki ilgiye belki ilgisizliğe ihtiyacı olabilir. belki futbol oynamak gibi bir niyeti bile olmayabilir adamın çünkü benim gördüğüm, benfica formasıyla izlediğim adamın şu ana kadar liverpool, barcelona, real madrid, juventus, psg yapmamış olması zaten enteresan.

    muazzam bir oyuncu kattık kadroya, ama sakin olmak, beklentiyi büyütmemek, izlemek gerekiyor. tutarsa, oynarsa şu an bir ligde hiçbir takımda olmayan ve dahası olamayacak olan bir oyuncuya sahip oluruz; fakat ben zor görüyorum. buna hazırlıklı olmak gerekiyor. sahadaki tavırları can sıkabilir, laubali bulunabilir. diliyorum fatih hoca ve takımla birlikte kendisini bulur, 19 yaşında yaptıklarının benzerlerini yapar. yapabilirse rakibi yok bu ligde, yapamazsa da hemen sırt çevirmemek, sabretmek gerek. o sabırı hak edecek bir potansiyel çünkü kendisi.

    edit: covid olması önemli değil, 10 gün karantinada kalır sahaya döner. mesele uçuş izni alıp alamamasında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın