• 130
    az önce bu sabaha karşı oynadıkları 5 ocak 2020 houston rockets dallas mavericks maçını izledim ve net bir şekilde söyleyebilirim ki taraftarlarının içi rahat olsun. bugün porzingis geldiğinde oynanacak oyunun bir fragmanını izlettiler ve savunma anlamında çok iyi bir takım gördüm.

    bunu nasıl yaptılar? savunmanın zayıf halkaları dwight powell ve tim hardaway jr benche alındı, yerlerine de maxi kleber ve willy cauley stein ilk beşte başladı. günlerdir ben yokum diye bağıran dallas pota altı bir anda savunma yapmaya başladı ve bu da takım savunmasına etki etti. maçın başında houston ne yapacağını bilemedi. aynı anda doncic dışında richardson, dfs, kleber ve wcs gibi defansif mentalitedeki oyunculardan oluşan bir beşlinin skor üretmede sıkıntı yaşaması doğal olarak beklenir ama takımın kontrolü doncic gibi bir oyuncuda olunca rakip savunmayı mahvediyor ve her oyuncuya pozisyon yaratabiliyor. bu beşte skorer gücü yüksek olan porzingis’in dahil olduğunu düşündüğümüzde çok daha dengeli bir takım görebileceğimizi düşünebiliriz.

    tim hardaway jr.’ın yedekten gelmesi de bench’in rakiplere karşı sayı yapma gücünü artıracağı için ciddi bir avantaj yaratıyor. ayrıca rick carlisle doncic’i çok dahiyane bir şekilde rotasyonla kullanmaya başladı. onun sahada oluşu zaten rakiplerin bütün düzenini bozuyor. rakipler bench oyuncularını aldığında o hala oyunda kalıyor, bu esnada dallas’ın savunma mentalitesindeki oyuncuları kenara geliyor ve daha skorer brunson, thj, powell gibi oyuncular oyunda oluyor. bu oyuncular savunma anlamında sıkıntı yaşayacak bir grupken karşıda bench oyuncuları olduğu için bu sıkıntı yaşanmıyor ve dallas rahat sayı üretimine devam ediyor. porzingis dönüşü sonrası çok daha net bir tablo göreceğiz ama koçun bu noktada dönüşümü başlatması çok umut verici oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın