• 803
    elbette yaşanan kayıplarda önce iğneyi kendimize sonra da çuvaldızı başkasına batırmamız gerektiğini düşünenlerdenim ancak şimdi size iki farklı hakem yorumunun şampiyonluk yarışını nasıl dengelediğinin kısa bir örneğini anlatacağım;
    ilki için; (bkz: 23 aralık 2020 fenerbahçe başakşehir maçı)
    geçen hafta şampiyonluktaki rakibin 0-1 gerideyken gustavo'nun pozisyonuna sarı çıkaran bahattin şimşek'i var çağırıyor.
    bu dünyanın her yerinde şu anlama gelir; "kardeş sen sarı verdin ama gel bir bak, bana kırmızı olabilir gibi geldi"
    hakem gidip bakıyor, fener'in skor ve puantaj olarak geride olmasının de etkisiyle dünyanın %80-90'ında kırmızı olacak kart için "hayır, bu sarı" diyor.
    sonraki rezillikleri saymaya gerek yok, zira başta ali koç olmak üzere tüm kamuoyu biliyor ki o kırmızı verilse, hele skor olarak da geride olan fenerbahçe'nin maçı çevirme şansı mucize ötesi.
    ve böylece fenerbahçe hakemin el vermesi ile potaya dahil ediliyor, havadan gelen 3 puan.

    ikincisi için; (bkz: 2 ocak 2021 galatasaray antalyaspor maçı)
    maçın 51. dakikasında emre kılınç'ın yaptığı hareketin gereksizliği, anlamsızlığı ayrı bir konu, ona zaten çokça değiniliyor.
    lakin burada da hakem abdülkadir bitigen tereddütsüz kırmızıyı çıkarıyor.
    aynı yukarıdaki örnek gibi, yine var çağırıyor, ve tüm dünyadaki anlamı şu; "kardeş sen kırmızı verdin ama gel bir bak istersen, kırmızı bana biraz ağır gibi geldi", aynı bu arkadaş da geçen haftaki bahattin şimşek gibi var'ı takmıyor ve kırmızıyı uyguluyor. tabi ki hakem sarıya dönse, maç 11-11 devam etse galatasary'ın kazanacağının garantisi yok ama maç da antalyaspor'un ceza sahası çevresinde oynanıyor, varın oradan siz hesap edin maçın sonunun hangi neticeye yakın olduğunu.
    netice olarak maçın devamında 10 kişi kalan galatasaray kalan dakikalarda yine maça ve topa daha hakim olmasına rağmen, kazanması zaten zordu ve öyle olup maç 0-0 sona erdi, haybeye giden 2 puan.

    şimdi 2 pozisyonun da hakemler tarafından doğru yorumlandığını, var uyarılarının dikkate alındığını düşünelim;
    fener -3 puan (büyük ihtimalle)
    galatasaray +2 puan (büyük ihtimalle) olması gerekirken,
    2 kırmızı kart pozisyonundan hangisi daha kırmızı ise o arkadaş oyunda kalmış, hangisi sarı da olsa olur ise o arkadaş ise tereddütsüz atılmış ve 2 takım kafa kafaya getirilmiştir, olayın özeti budur.

    ee, boşuna dememişler "şeytan" ayrıntıda gizlidir diye.
    alın "var"ınızı bir tarafınıza.... neyse akşam akşam...
App Store'dan indirin Google Play'den alın