resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 27530
    (bkz: #3016233)

    rakibi ezip geçtiğimiz (bkz: #3015864) ama 10 yılda 1 görülecek bir şanssızlık eseri 1 puanla yetindiğimiz 23 kasım 2020 galatasaray kayserispor maçı sonrası;

    "istatistikler puan getirmiyor ama istatistiklerin ortalamaya dönme gibi bir huyu vardır. oynadığımız bu güzel oyunun üstüne koyarak devam edeceğiz inşallah. böyle oynarsak, her maçın favorisi biz oluruz. o istatistikler de ortalamaya döner."

    demiş olan efsanemiz. o maçtan sonra oldukça zorlu 5 maçlık bir fikstüre girecektik. bu yüzden herkesin düşüncesi bu maçtaki puan kaybının bizi çok zora sokacağı yönündeydi. ve bu 5 maçlık fikstüre 8 as oyuncumuzdan yoksun bir şekilde girdik (falcao-arda-babel-luyindama-okan-muslera-belhanda-omar). 5 maçlık fikstürün ilk maçı olan rizespor deplasmanı öncesi sosyal medyada şakayla karışık "maça çıkmasak mı" diyen bir sürü galatasaray taraftarı vardı.

    gelgelelim galatasaray futbol takımı;

    1- 28 kasım 2020 çaykur rizespor galatasaray maçı
    2- 5 aralık 2020 galatasaray hatayspor maçı
    3- 18 aralık 2020 fatih karagümrük galatasaray maçı
    4- 22 aralık 2020 galatasaray göztepe maçı
    5- 26 aralık 2020 trabzonspor galatasaray maçı

    maçlarından oluşan bu zorlu fikstürden nadiren kötü, nadiren vasat, çoğunlukla iyi, bazen de çok iyi futbol oynayarak 4 galibiyet 0 beraberlik 1 mağlubiyet ile çıkmayı başardı. bu 5 maçta 13 gol (maç başına 2.6 gol) atıp 3 gol (maç başına 0.6 gol) yedik. bu 5 maçın 3'ünde kalemizi gole kapamayı başardık. bu fikstürde kazandığımız 4 maçın hiçbirini 1 farkla kazanmadık, hep 2 veya daha fazla fark attık.

    böylece hocanın "istatistikler puan getirmiyor ama istatistiklerin ortalamaya dönme gibi bir huyu vardır." sözünün de karşılığını sahada görmüş olduk.

    23 kasım 2020 galatasaray kayserispor maçı sonrası yazmış olduğum ve bu entry'nin en tepesine iliştirdiğim entry'mde ben de;

    "hoca rize-hatay-karagümrük-göztepe-trabzon virajını iyi futbol ve yüksek puanla döndürürse (ki yapabilecek kadar dersine çalışmış durumda ve yapabilecek kadar iyi futbol oynatıyor) işte o zaman taraftarda da ne ümitsizlik kalır ne panik. bir sonraki haftayı ve devamını merakla ve hevesle bekliyorum, bakalım gelecek bize ve hocaya neler gösterecek."

    demiştim. hocaya beni haklı çıkardığı için, daha da önemlisi galatasaray taraftarı'nın yüzünü kara çıkarmadığı için teşekkür ediyorum. umarım bugünden sonra da iyi oyunla iyi skorlar almaya devam eder, sezon sonunda kupayı kaldırıp hashtag'leri "#hedef24" şeklinde güncelleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın