resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 27504
    kendisi istediği sürece galatasaray’ın futbol aklı olmaya devam etmesi gereken futbol adamı. mustafa cengiz yönetimini de fatih terim ile en iyi geçinebilecek yönetim olduğunu düşündüğüm için destekliyorum.
    4. dönemi ile ilgili bana göre kendisini ispatladığı iki durum var. birincisi serdar aziz’i paketlemesi. gittiği dönemde milli takım seviyesinde olduğu herkes tarafından kabul edilebilecek bir türk stoperi yabancı sınırının konuşulduğu bir ortamda rakibine gideceğini bilerek göndermek cesaret ister. cesaretin de ötesinde burada standart bir taraftarın anlayamayacağı bir plan, felsefe ya da yöntem var. adına ne dersek diyelim, burada bir futbol aklı var. rakiplerimizin yanından bile geçemediği. burada serdar aziz’in bolca transfere rağmen fenerbahçe’nin birinci stoperi olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. buna rağmen galatasaray’ın serdar aziz’in eksikliğini hiçbir şekilde eksikliğini hissetmediğini söyleyebiliriz.
    ikinci durum biraz daha bariz. taylan antalyalı’nın 2020-2021 sezonunda akıl almaz bir dönüşüm gerçekleştirerek hücuma yönelik orta sahadan defansif orta sahaya dönüşmesi. bir kere çok da bir şey başarmamış taylan antalyalı’daki potansiyeli görüp onu istemek bile bir vizyon göstergesi. sadece taylan olsa belki şans deriz ya da risksiz gördü aldı deriz. ama 2020-2021 sezonu itibariyle kadromuzda verim aldığımız bu tarz başka oyuncular da var. örnek olarak oğulcan çağlayan, emre taşdemir verilebilir. hatta adem büyük ve transferi gerçekleşmese de yusuf erdoğan da taylan’a benzer transferler. fatih hoca taylan’ı transfer etmekle kalmayıp onu milli takımda oynaması banko bir oyuncuya dönüştürdü. burada futbolcunun çabasını kesinlikle göz ardı etmiyorum. ancak böyle bir değişimi gerçekleştirebilecek yerli-yabancı bir teknik adam olduğuna da inanmıyorum.
    2020-2021 sezonuna kadar kendisine saygı duysam ve başarısını takdir etsem de kendisini başarı için şart görmüyordum. üstüne kendisinin ceza almaya müsait karakteri, şampiyon olsa da iyi oyun ortaya koyamaması ve 4. döneminde avrupa’da başarısız olması nedeniyle kendisiyle ilgili şüphelerim vardı. ama 2020-2021 sezonunda bu şüpheleri öyle bir silip attı ki, beni bile terimist yaptı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın