resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 27447
    sevmek, sevmemek hocalığını beğenmek ya da beğenmemek mümkün. arada sırada kızmak, görüşlerine katılmamak, ısrarlarına sinirlenmek de mümkün.

    ancak: hocanın varlığının değerini anlamamak, neler ortaya koyduğunu görmemek, saygı duymamak için, hiç yumuşatmayalım, biraz kıt anlayışlı olmak gerekiyor.

    yıllarca deneyimledik, bu topraklarda spor şubelerinin işlerine karışan yöneticiler, futbol şube sorumlusu gibi görevliler başarı getirmiyor. bu bir kültür meselesi, bizde teknik direktör hem transfer yapmalı, hem takımı maçlara hazırlamalı ve en önemlisi de takımı da o çıkarmalı.

    o oynasın, bu oynamasın gibi beyanlarla haddini aşan 'camianın önde gelen isimlerinin olduğu' , maç izlemeye adam çağırır gibi transfer yapan eski futbolcuların futbol şube sorumlusu sıfatını taşıdığı, değişecek futbolculara ve hatta dakikasına dahi karışma cüreti gösteren yorumcuların bulunduğu camiaların başarıya ulaşmaları mucizedir. velev ki ulaşıldı bunun kalıcılığı ise imkansızdır.

    bu gibi durumların galatasaray camiasında yaşanmamasının en önemli belli de yegâne sebebi fatih terim 'dir. bu günlere damdan düşerek gelmemiş, başarıları sayesinde bu saygıyı kazanmıştır. bunun ötesinde saygı nedir bilmeyen insanların kendisinden çekinmesini sağlayacak bir karaktere sahiptir.

    bu nedenle fatih hocanın varlığının kulübe katkılarını her daim hatırlamak ve dahi hatırlatmak bizim görevimizdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın