• 40
    harika maç olmuştur. iki büyük hoca da maçı kafalarında güzel oynamışlar belli. klopp, rakibin topu kendine bırakacağını bu sebeple topu taşıyarak tottenham’ın yarı sahasında baskıya almanın önemini kavramış. ayrıca son ve kane’i özellikle durdurmaya çalıştı. kısmen başarılı oldu. gol de uzun topta bir anlık konsantre eksikliğinde son’dan geldi zaten; ama bergwjin’in spurs adına çok pozisyona girmesi klopp için kane veya son’dan daha tercih edilesi bir durum. ayrıca spurs’ün golü bence ofsayttı.

    jose’ye gelince. salah’ı ikili sıkıştırmaya aldırdı maç boyu; ama o da son’un liverpool’a yaptığı gibi salah’ı durduramadı. topu liverpool’a bırakırken hızlı ataklarla yıkmayı tasarlamış belli. park the bus denmez buna çok. tottenham hızlı hücuma çıkarken çok adamla planlı şekilde çıktı. belli ki setlere çalışılmış. ikinci yarı başında spurs şok bir baskı yaptı. o ara atıp otobüsü park etmeyi düşünmüş olabilir mourinho. zaten bergwijn maç boyu kaçırdıklarının birini atsa senaryo çok farklı olacaktı.

    bir takım adına oyun oturtmanın ve takımın ne oynadığını bilmesinin önemini kanıtlıyor liverpool. bu kadar ağır sakata rağmen bu sayede liderliğe çıktılar. tottenham ve everton da hoca kalitesiyle bu yolda ilerliyor. bu sene olmasa da seneye bu ikili büyük adaylar olur. city’nin pep ile devam edip artık ciddi bir bütçeyle kabuk değiştirmesi lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın