• 16
    şartları ağır olan ne var ki kendi içimizden çıkan başkan ve yöneticilerle bir türlü sürdürülebilir hale getirilemeyen borçlar için artık elzem gözüken yapılanmadır.

    neden elzem diye sorarsanız, bir örnek ile cevap vermek gerekirse riva projesinden geleceği söylenen paranın böyle bir üst kontrol olmadan gelmesi durumunda kulübün içinde yanlış belirlenen önceliklere harcanıp heba olmayacağını kimse garanti edemez diye düşünüyorum.

    sportif a.ş.'nin yatırımcıları, yatırım yaptıkları şirketin dernek ile olan akçeli işlerini artık ayırma yoluna gidip, kendini bu sayede düzlüğe çıkarmasını talep ediyorlar. onların açısından baktığınızda haksız değiller diye düşünüyorum. ha mevcut olan 1milyar tl tutarındaki borç dernekten tahsil edilir mi, edilirse kavga gürültü çıkar mı vs. yaşayıp göreceğiz.

    bir de benim ilgili yapılandırmanın temel prensiplerinde iki şey dikkatimi çekti, onları paylaşmak isterim. birincisi gereken yerlerde bir "ana para + faiz" lafı geçiyor. yalnız dökümanın hiçbir yerinde bu faiz bugün ne kadardır, yarın ne kadar olur ve nasıl hesaplanır hiç bahsedilmiyor. umarım oradan kötü bir gol yemeyiz. ikincisi de yine bu temel prensiplerin açıklandığı metnin dibinde "konsorsiyum bankalarıyla mutabak kalınmak suretiyle yukarıdakilerden farklı esaslar belirlenebilir. bu durumda, yenilenen esaslar ilk genel kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacaktır" deniyor. bu bana oyun oynanırken kural değiştirmeyi hatırlatıyor. siz kalkıp örneğin 2021 genel kurulundan ertesi gün prensip değiştirip onu 364 gün uygulayıp sonra da 365. gün 2022 genel kuruluna oylamaya getirebilirsiniz. oylama olumsuz çıkar mı? çıkarsa 364 günün ilgili icraatleri nasıl geri alınır? bu icraatler kanunen usulsüzse ve dolayısıyla hukuka başvurulsa kaç yılda sonuç alınır? bu cümle biraz oldu bitti havası verip, atı alan üsküdarı geçti dedirtmeye çalışıyor olabilir.

    kulübümüz için hayırlısı olmasını dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın