• 15
    1. teorik olarak çok güzel anlaşma.
    2. pratik olarak bizim için iyi olmayabilir.

    şöyle açıklayayım;
    öncelikle anlaşmanın ilk hali de bizim için çok kötü bir anlaşma değildi bu hali de. çünkü diğer kulüplerde olmayan ama bizim elimizi rahatlatan riva arazisinden gelecek bir nakit var (en kötü senaryoda 600m iyi senaryoda 1 milyar tl gibi bir para) ve biz mevcut anlaşmada olan ve son yılda yapılacak büyük balon ödemeyi bu para ile yapabiliyorduk. sülalemiz rahat modunda olmamızın nedeni buydu.

    bu borcun 10 yıla yayılmasını isteyen biz değil fenerbahçe. (aslında 15 ya da 20 yıl istediler ama yok artık lebron james dediler) çünkü adamların 10 yıllık varı yoğu temlikli ve o borç taksitle falan ödenmez petrol bulurlarsa ya da ali koç tüm varlığını aktarırsa anca. konuya dönecek olursak onlara böyle bir kıyak yapılırken biz tüm nakitimizi niye verelim ?

    hiçbir şeyden anlamıyorsan bile koy bankaya yıllık faiz geliri bile çoğu anadolu kulübün bütçesi kadar olur. mevcut anlaşmanın ödemelerinin bir kısmını bu şekilde yaparsın.

    benim asıl anlamadığım bizim riva'dan gelecek kaynak gibi bir akışları yokken trabzonspor ve bjk'nin bu anlaşmaya neden imza attıkları. benim gördüğüm kadarı ile ödemelerine imkan yoktu. bu gelişmeyle birlikte bu iki kulübün mevcut anlaşmalarıda aynı şekilde revize edilecektir.

    ek olarak (ffp çok masum niyetlerle getirilmiş bir sistem değil ama o buranın konusu değil) ffp dahil her türlü kısıtlama bizim gibi kulüplerin zararına değil yararınadır.

    teorik olarak özet bu. borcumuzu taksit taksit öderiz nakitimiz cebimizde kalır yine diğer kulüplerden çok ama çok daha rahat oluruz.

    ama işin pratiği benim aklımı bulandırıyor zira önümüzde bir seçim var ve muhtemelen başımıza "kurumsal" liseci kenelerden oluşan bir yönetim musallat olacak. hatırlayın riva'dan gelecek para netleşmeden başkanlıkla ilgili tek cümle kurmayan bu adamlar riva'da satışlar patlayınca tek tek ortaya çıkmıştı.

    şimdi eski anlaşmada o balon ödemeyi hangi yönetim gelse seve seve ödemek zorundaydı ama şimdi bu 10 yıla yayıldı ve bizim elimizda 1 milyar tl var : ) sizce o para ne olacak ? neyse bu adamları az çok tanıyoruz ama yine de kötüyü çağırmayalım.

    o nedenle bi tarafım keşke bu anlaşma olduğu gibi kalsaydı ve riva'dan gelecek para olduğu gibi o balon ödemeye gitseydi diye düşünmeden edemiyorum.

    düzenleme yapıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın