• 41
    ifadelerin o ülke kültürüne göre değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. örneğin türkiye'de bir kaç akıl yoksunu fanatik hariç siyahi insanlara ırkçılık kültürü yok. bakın ırkçılık yok demiyorum, siyahi insanlara karşı genel manada yok. hatta çoğumuz sempati duyar, kardeş gibi görür, özellikle futbolcu olanlarına hayran oluruz.

    bana göre türk kültüründe ve türkçe'de zenci, siyahi gibi kelimeler ırkçılık içermemektedir. ki negro - nigger kelimelerine karşılık da gelmiyor bu kelimeler. ayrıca bir kelimenin anlamı kullanıldığı yerin kültürel özelliklerine göre değerlendirilir. dil bilimci arkadaşlar bu konuyu daha detaylı açıklayacaklardır. kabul etsek de etmesek de insanlar bir elin parmakları gibi çeşit çeşittir. avrupalı beyaz ırkı vardır, asyalı sarı ırkı vardır, kendini beyaz sanan sarı ırk vardır (ülkemizdeki liberaller), afrikalı siyah ırk vardır. insan çeşit çeşit yaratılmış bir varlıktır. bu demek değildir ki eşit değillerdir, hayır bilakis beyazı da siyahı da sarısı da eşittir. negro - nigger kelimesini kullanan ülkelerin kültürlerinde siyahi ırka yönelik ırkçılık vardır, bu kelimeler de bu ırka mensup insanları ''akıllarınca'' aşağılamak için kullanılmaktadır.

    benim nazarımda türkiye'de bir insana zenci/siyahi demek ırkçılık değildir, ancak ''allah'ın zencisi deden yamyamdı köyünde timsah yiyordun'' falan filan diye zırvalarsan bu ırkçılıktır. hiç birimiz abd'li değiliz, hiç biriniz de beyaz ırktan değilsiniz. abd - ingiliz - fransız kültürünü getirip de burada satmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın