• 30
    türkiye'de siyah ırktan gelen bir insana siyahi demek bir insana kürt demek, arap demek, laz demek, çerkes demek gibi gayet de insani bir durumdur, zerre de ırkçılık içermez. kürtler, araplar, lazlar, çerkezler, siyahiler, senegal'liler, gana'lılar bunlar varlar. bunlar kürtürleriyle, benlikleriyle dünyada varlar, bunlara da varlıklarıyla benlikleriyle seslenilir. bu topraklarda afrika'lı bir oyuncu kendisine siyahi dendiğini bilse bundan gocunmaz.

    örneğin sen cahil çocuk bunlar eğitimsiz orada timsah yiyordu şimdi geldi burada maça çıkıyor dersen bu ırkçılıktır. galatasaray'ın siyahi oyuncusu golünü attı dersen, messi atınca latin golcü attı golünü demek gibi bir şeydir.

    amerika'da ırkçılık karşıtı protestolar oldu. siyahiler sloganlarını ne koydular, black lives matter koydular. orada nasıl black ise, burada siyahi demektir. bunlar küçük detaylar bunlarda bir beis yok, sen adama çiğ et yiyor dediğin zaman evet ırkçısın. siyahi dediğin zaman değil. bu ülkeden geçen onlarca afrika'lı futbolcu ülkemizi bu konuda hep güzel andılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın