resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:26
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 2735
    bence milyarlarca tl borcu olan galatasaray'ın kiralamaması, almaması gereken futbolcu.

    geçen sene hatalı bir iş yaparak kiralık oyunculara milyonlarca euro döktük. bir hevesle devamlılığını kaybetmiş klas bir santrfora onlarca milyon euro döktük. döke döke bardakta su kalmadığını fark etmemiz gerek. zaten su dökmemiz yasaklanmış, biz hala bir yerlerden bardağa su doldurup dökme derdindeyiz.

    onyekuru'yu galatasaray için değerli yapan üç şey var bana kalırsa.
    1- savunma yardımı: onyekuru'nun neredeyse süratinden bile değerli bir özellik bu. kanat forvet oyuncularının yarattığı en büyük problemlerden biri, takım savunmasına katılımdır. maalesef günümüzde çoğu kanat forvet, rakip beki takip etmiyor. premier lig'i ve championship'i bir kenara koyalım. 1. ligi bu sene izleyememiş olsam da bu iki lig için konuşayım: en disiplinsiz kanat forvet bile bekine en azından gölge markaj yapıyor. onyekuru'nun çok değerli bir özelliği var: savunma becerisi olmasa dahi sadece çabukluğuyla birlikte alan kapatıp, bekini rahatlatabiliyor. yani onyekuru'nun benim gördüğüm kadarıyla bir hamle veya pozisyon alma* becerisi yok. ancak çoğu bekten hızlı olduğu için savunmaya dönüşüyle beklerin top sürme ihtimalini azaltıyor, galatasaray'ın sol beki yalnız kalmıyor.

    2- topsuz koşu: kanat forvet maalesef bütün ters ayaklı kanat oyuncuları için kullanılmaya başlandı. örneğin robben de, bernardo silva* da sık sık kanat forvet olarak alınıyor. oysa ki bernardo silva bir kenar hazırlayıcısı. onyekuru gerçekten bir kanat forvet. ancak bakınız, bruma da kanat forvet olarak ele alınıyor. bu iki oyuncu arasındaki en büyük fark; bruma'nın hazırlayıcı ve meşakkatli bir futbolcu olması, onyekuru'nun ise üç hareketle* işlemi öyle veya böyle tamamlamasıdır. ben onyekuru'nun iyi bir driblingçi, hazırlayıcı olduğunu düşünmüyorum ancak kendisi zeki bir futbolcu. çok zeki topsuz koşuları var, üstelik olağanüstü bir hıza da sahip olduğu için oyun karakterine ait olan üç hareketi çok hızlı yapıyor. koş, düzelt, vur. bu üç hareketi babel yaparken gözlerimiz kanıyor ancak onyekuru yaparken skoru buluyoruz. buradaki fark çabukluk.

    topsuz koşularının yanı sıra onyekuru iyi pozisyon alan bir futbolcu.

    3-basit oyun: dediğim gibi onyekuru meşakkatli bir futbolcu değil. skora etki etmesi için 30-40 metre dribling yapmasına, 2-3 futbolcu geçmesine gerek yok. beki ters ayakta yakalaması bile yeterli. koşusunu doğru yere yapıp, ortalama üzeri bir kaliteyle vuracağı için, onyekuru skoru çıkartır. onyekuru'nun yaptığı şeyler, çabukluğuyla beraber takımı kolayca skora götürüyor.

    ancak şöyle bir sorun var: dikine ve hızlı pas oyunu oynayan bir galatasaray'da onyekuru'ya ihtiyaç var mı? üstelik sağ kenardan tempo getiren ve pas özelliği sıkıntılı bir oğulcan söz konusuyken, sol tarafa da pas oyununa pek yatkın olmayan onyekuru'yu koymak bize ne kazandırır?

    sorulması gereken sorular şunlar:
    1- galatasaray sol kenarına bir hazırlayıcı mı transfer etmelidir yoksa kanat forvet mi?
    2- kanat forvet ihtiyacı olan bir galatasaray, buraya birkaç milyon euro harcamalı mıdır?
App Store'dan indirin Google Play'den alın