• 25781
    podcast kaydı ile başlayacağım; https://open.spotify.com/...UJT0G8HxQNeqYbuS00XX

    yazdıklarımın sesli hali orada, 48. dakikadan itibaren mevcut. hem reklam yapmış oldum böylece hem de en başta şunu söyleyeyim, 28.11.2020 rizespor galatasaray maçı öncesinde bu kadrodan iyi futbol çıkmaz, ya puan kaybı ya da bir farklı galibiyet demiştim. bu sebeple podcasti hiç tıklamamanızı ya da bu entrynin kalanını okumamanızı kesinlikle anlarım.

    bir skorun ardından, oynanan bir maçın ardından konuşmak kolaydır. örneğin altan tanrıkulu da 29.11.2020 fenerbahçe beşiktaş maçının devre arasında bu kadro ile 2-1'lik skor erol bulut için büyük şans yazdı. ilk yarıyı izledikten sonra bunu yazmak kolay, kadroyu ilk gördüğünde bu maç beşiktaş'ın diyebiliyor musun mesele o.

    rizespor maçına şuradan başlamak lazım. rize'nin teknik direktörü, bizi eski futbolcumuz tomas; ligin en çok gol atan oyuncusu olan loic remy'i yedek bıraktı diye suçlandı hatta neredeyse şike yapmakla itham edildi. remy hafta arasında oynanan kupa maçında kadroda yer almazken bir önceki hafta oynanan lig maçında da son 2 dakikada oyuna girmişti. çünkü adam covid olmuş ve geçen haftadan itibaren takımla çalışmaya başlamış. buna rağmen oyunu çevirmek için oyuna girdi remy.

    maçtan önce ben kadroyu bu sözlüğe yazıp 4-1-4-1 derken bazı arkadaşlar mesaj atıp öyle olmadığını söylediler. maçın ardından tekrar yazıyorum galatasaray 4-1-4-1 çıkıyor. ancak bu kez orta dörtlünün kenar oyuncuları savunması arkasına koşu atan, rakip ceza sahasına giren, forveti ikileyen profilde oyunculardı. çizgiye basmak yerine içeriye giren oyunculardı. bu sebeple 4 3 3 gibi göründü galatasaray. ancak savunma önünde yine taylan tekti. feghouli çizgide değil de orta ikiliden biri rolündeydi ki bu onun oyununa çok şey kattı. hem 23.11.2020 kayserispor hem de 29.11.2020 rizespor maçları galatasaray'ı yanıltmamalı. aynı hatayı fenerbahçe yaptı, gençlerbirliği maçındaki oyuna aldanıp beşiktaş karşısına da öyle çıktı ve beşiktaş cezası kesti. feghouli ve emre orta ikilisi çok yumuşak kalabilir dişli bir orta sahaya karşı. aynı şekilde donk'un performansı da aldatıcı olabilir. donk oyun kurmada luyindama'dan çok daha iyi bir oyuncu ancak asla luyindama gibi bir stoper değil. rize bir kez geldi, onda da pozisyon buldu. galatasaray 2 hatadır savunma arkasına koşu atacak bir oyuncu tehdidine karşı oynamadı. donk öyle rakipler karşısında çok zorlanabilir bence. bir parantez de diagne'ye açmak gerek. diagne bana göre çok kötü bir bitirici, gol pozisyonlarında topa yanlış vuruyor, yanlış yere vuruyor ama kafasında sürekli gol olan, golü koklayan bir adam aynı zamanda. buna rağmen rizespor maçındaki ısı haritasında en uçtaki oyuncumuz diagne olarak görünmedi, oğulcan'dı. diagne'nin boşalttığı alanlara koşu atan bir oyuncu vardı çünkü bu kez galatasaray'da. öncelikle diagne'nin bu role motive edilebilmesi bir hoca başarısıdır. ama diagne'nin boşalttığı alana koşu atılmasa diagne 2 kere yapar o görevi, 3. de yapmaz. motivasyonunu kaybeder. oğulcan topla oynadığı anlarda değil, oynamadığı anlarda yaptıklarıyla çok fayda sağlıyor o bölgede.

    genel olarak galatasaray rizespor karşısında son yılların en güzel futbolunu oynadı. aynı galatasaray 23.11.2020 kayserispor maçında da iyiydi. ancak o maçta skor 1-1 olduktan sonra galatasaray'ın 2. golü ve hatta 2. golü bulacak pozisyonu bulamaması üzerine hocanın ve oyuncuların düşünüp konuşması gerekiyor. o maçın faturasının kaleci fatih'e çıkarılması ise bence saçmalık. sen, fatih'in gol yediği şuta benzer tek bir şut gönderemedin rakip takımın 2. yarıdaki kalecisi ismail çipe'ye.

    umarım galatasaray böyle devam eder, ben de çok keyif aldım izlerken ama bunun aldatıcı olmasından da çekiniyorum açıkçası. feghouli, emre orta ikilisi beni oldukça ürkütüyor önümüzdeki maçlar için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın