resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 27102
    2020-2021 sezonu yaz transfer döneminde basına düşen ve hoca'nın da bir dolaylı yoldan onayladığı ve transferinin gerçekleşmediği iki tane scout ekibinin bulduğu orta saha oyuncusu vardı.

    (bkz: jakub moder)

    (bkz: ismaila coulibaly)

    hakkında yapılan analizlere ve kendi izlediğim maçlarına baktığımız zaman bu iki oyuncunun da bence en önemli özelliği ceza sahasına yaptığı koşular ve ceza sahası önünden çekilen şutlar.

    biz de 2020-2021 sezonunda en iyi oynadığımız maçlarda ortada emre kılınç ve belhanda'yı kullandık. bu koşulardan belhanda 4 gol (`19 ekim 2020 galatasaray alanyaspor maçı'nda biri hakem hatasıyla iptal edildi) buldu. aynı şekilde emre kılınç'ta kanat oynarken bulamadığı pozisyonları buldu ve asist ve golleri bu pozisyonda oynarken gerçekleştirdi. hoca 2019-2020 sezonunda ömer bayram'ı sırf bu yüzden orta saha oynattı.

    yani bu iki transfer hedefine bakıldığında bile takıma oturtmaya çalıştığı net bir sistem var. bu sistem de başarıldığı zaman büyük takımları başarıya götüren, rakip ceza sahasında fazla kişi bulunmayı hedefleyen bir sistem aynı zamanda.

    bütün bunlar planlanmışken orta sahaya bizde oynadığı maçlarda hiç ceza sahası koşusu olmayan etebo transfer edildi. etebo, kötü oyuncudur demiyorum fakat fatih terim transferi olmadığı çok net. muhtemelen mecbur kalındı onaylamaya.

    buna rağmen etebo oynadığı zaman da farklı şekilde rakip yarı kale sahasında çoğalmak için emre akbaba hamlesini deneyerek hem etebo'yu hem de emre'yi kazanmaya çalışarak farklı bir diziliş ve sistemle oynattı takımı.

    çok kısa süre içerisinde sistem ile alakalı bu kadar net, gözle görülür değişiklik yapan, elindeki oyuncu grubu için esnek sistemler belirleyen bir hoca'ya, sistem bilmiyor, egoist, zamanı geçti demek bana egoistliğin dik alası olarak geliyor. yani bu adama sistem bilmiyor demek, ondan daha iyi bildiğini anlatmaya çalışmaktır. yani bunu diyenler hoca'dan daha da egoist.

    he hiç mi eleştirmeyeceğiz. tabii ki eleştireceğiz. dünyanın bütün hocaları hata yapabiliyor ki biz en çok fatih terim'i takip ettiğimiz en çok onun hatalarını görüyoruz. bazen oyuna geç hamlede bulunuyor, bazen gereksiz yere atıcıları çıkartıp defans oyuncularını ileri atıyor. bunlar banlar göre bariz hata. fakat bu hataları yaparken bile bazı şeyler düşünüyor. biz sonuçlar üzerine konuşuyoruz.

    2020-2021 sezonunda trabzonspor ile anlaşana kadar açık ara en iyi yorumcu abdullah avcı'ydı. belki de kanallardaki bütün futbol konuşanların toplamı kadar futbol bilgisi veriyordu programlarda. çünkü sonuçlar üzerine konuşmak ile o işi yapmak arasında çok büyük fark var.

    özetle kendisi hakkında konuşulurken, fenerbahçeli ve beşiktaşlılardan farkımız olması gerekli. o da hocamız olduğu için, kendisini tanıdığımız ve bildiğimiz ve başarılı olmasını istediğimizden dolayı olmalı.

    özetin de özeti, özellikle burada hiç değeri bilinmeyen, hakkında saçma sapan ithamlarda bulunulan en iyi türk antrenör.
App Store'dan indirin Google Play'den alın