resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 10945
    kendisini bir türlü çok sevememiş birisi olarak hala merak ediyorum, bu adam 22 ekim 2019 galatasaray real madrid maçı'nda ne yaptı yahut yapamadı da çıkarken ıslıklandı ve küfürler yedi.

    1- maçın başında biri andone'ye biri babel'e 2 net pozisyon hazırladı (toplam 5 pozisyonumuz var zaten).

    2- oynadığı sürenin geri kalanında takımın geri kalanından daha az mücadele etmedi, top kayıpları yaptı ama seri de, nzonzi de, hatta stoperlerimiz de yaptı.

    3- kredisi az desek, o da tuhaf bir durum. belhanda, 2 şampiyonluğumuza verdiği katkıyı göz önünde bulundurursak, hatta süper lig 2018-2019 sezonu'nun 2. yarısındaki müthiş performansını da düşünecek olursak krediyi muslera dışında tüm oyuncularımızdan daha fazla hak ediyordu.

    4- maçta gol kaçırdı desek, kaçırdığı tek pozisyon çok da net olmayan, gol olması zor bir pozisyondu.

    5- süper lig 2019-2020 sezonu'nda o güne kadar felaket oynadı desek hangi oyuncumuz iyiydi ki? luyindama eylül'de toparladı, marcao da çok kötüydü o dönem. mariano, babel, feghouli, nzonzi, nagatomo, seri... muslera dışında hiçbiri sezona belhanda'nın çok üstünde başlamadı. biraz nzonzi ve biraz babel hariç. her şeyi geçtim bu adam kırıkla maske takarak oynadı o dönemde. bu da durumu açıklamıyor.

    dediğim gibi ben bir türlü çok sevemedim belhanda'yı. sebeplerimse yaptığı saçmasapan pas hataları ve doğru zamanda gidip bize bonservis kazandırmaması (özellikle 2019-2020 sezonu yaz transfer döneminde).

    gelgelelim kendisini o gün ıslıklayanlara ve küfredenlere karşı geç de olsa savunmayı borç bilirim. belhanda, kendisini ıslıklayıp küfürler yağdıranlara küfür edince olay iyice büyüdü ve kimse belhanda'nın o gün neden ağır tepki altında oyundan çıktığını sorgulamadı. belhanda'nın küfretmesinin çok hatalı olduğunu düşünenlere saygım var ama görüşlerine kesinlikle katılmıyorum. kendisine küfreden bir güruha küfürle karşılık verdi belhanda, kısasa kısas var. bizden kazandığı astronomik paranın içinde "yediği küfür bonusu" olduğunu da düşünmüyorum. ne kadar para kazanıyor olursa olsun, kimse kendisine sürekli küfreden bir gruba karşı sessiz kalmak zorunda değil. kaldı ki galatasaray değerlerini en iyi bilen insanlardan biri olan fatih hoca da o olaydan sonra belhanda'yı cezalandırmadı.

    haa ben de ekran başından belhanda'ya küfretmişimdir bol bol, ama gelip aynı küfürleri bana iade etse, "galatasaray taraftarı'na nasıl küfredersin?" edebiyatı yapmam.

    konuyu toparlamak gerekirse o gün belhanda'yı ıslıklayanlar, adaletten son derece uzak bir tutum takındılar görüşündeyim. taraftarı hiçbir zaman kutsal ilan eden birisi olmadım, sevdiğimiz renkler için yaptığımız fedakarlıklar bizi dokunulmaz kılmıyor. taraftarımız bana kalırsa yönetimde bile aktif olmalı (galatasaray taraftara açılmalı), ama taraftar da olsa kısasa kısastan üstün değildir. taraftar, belhanda'dan da bağımsız, herhangi bir x kişisine demediği lafı bırakmıyorsa aynı lafları yediğinde bunun kısasa kısas olduğunu bilmeli ve bu tepkisinden ötürü x kişisini hain ilan etmemeli.

    çünkü bu görüşün tersi de var, biri çıkıp "sen galatasaray taraftarına nasıl küfrediyorsun?" derse başka biri de çıkıp "sen galatasaray forması giymiş, bizi temsil eden oyuncuya nasıl küfrediyorsun?" diyebilir (ben katılmasam da).
App Store'dan indirin Google Play'den alın