resim
Fatih Öztürk
Takım:-
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 512
    kendisini elestirmek istemiyordum. muslera gelene kadar idare etse yeterdi. ancak once rangers macinda, sonra da dun 19 ekim 2020 galatasaray alanyaspor maçında sonuca direkt etki etti. ozellikle alanya macinda yenilginin ana sebebiydi. etobo'nin kirmizi kartini bile ikinci siraya yazarim.

    babacar'in serbest vurusunda sag tarafini gostere gostere bos birakti. neredeyse direge yapisti. bunun tek sebebi olabilir, rakibin oraya vurmasini istersin ve vurus oncesi hizlica oraya hareket edersin. bu basit gibi gorunse de riskli bir taktik.

    1. eger vurus oncesi gerekli adimlari atamazsan topa uzak kalirsin ve biraktigin koseye gelen her top gol olur. (bkz. babacar'in golu)
    2. birakmaniz gereken boslugu abartip direge cok yaklasirsaniz, hizli davransaniz dahi topa uzanamayabilirsiniz. (bkz. babacar'in golu)
    3. bos biraktiginiz tarafa vurus oncesi birkac adim atarken ters ayakta yakalanip kapattiginiz koseden gol yiyebilirsiniz. ozellikle falso alan toplara sadece bakarsiniz.

    ben buna benzer taktigi ilkokul maclarinda rakip tac atisi kullanirken uygulardim. tutmam gereken oyuncuya mesafeli dururdum. ufacik beton sahada neredeyse 15 vs 15 oynanirdi maclar. ben o kalabalikta bos adam birakir ve tac atisini o oyuncuya yonlendirirdim. yuzde 80 planladigim gibi olurdu. rakip oyuncu topu almadan veya ilk dokunus sonrasi topu kontrol edemeden ayak koyar topu calardim. bazen o kadar konsantre olurdum ki o zeminde yere yatip topu calardim. bu hareketlerim sonunda iki sinif arasinda kavga cikinca tekrar kaleye gecmistim.* normalde kaleyi birakmazdim ama guclu olan takimda olup da kaleye pozisyon gelmeyince cok sıkıcı oluyordu. bence fatih de buyuk takim kalecisi olarak kalede sıkılıyor. kendi kendine aksiyon yaratiyor :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın