resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 26608
    ismi, geçmişi, karizması, başarıları ile sadece galatasaray "teknik" direktörü olamayacak biridir.

    transferle, altyapıyla, tesislerle, çaycıyla, yemekhaneyle ilgilenen görüş sunan bir isimdir. eğer profesyonel bir yapıda olsaydık bütün bu işlerle ilgilenecek yönetim kurulu harici profesyonellerimiz olsa o da sadece çalıştıracağı setlerle ilgilense daha başarılı olabilecek diye düşünüyorum.

    olması gereken kulübün futbol aklı, sistemi belirlenir ona uygun teknik adam getirilir. teknik adamın oynatmak istediği oyuna uygun oyuncu profilleri belirlenip 30-40 kişilik gözlemci ekibiyle alınabilecek oyuncular belirlenir, bu isimlerle profesyonel bir ekip transfer görüşmelerini yapar transfer eder.

    altyapı konusunda uzman bir ekibiniz, antrenörleriniz olur jenerasyonlara bağlı olarak belirli dönemlerde as takımda oynatabilecek oyuncularınız ve anadolu kulüplerine satıp sonraki satışlardan kar elde edebileceğiniz oyuncularınız olur.

    ama bizde hoca her takımın başına geldiğinde sıfırdan bir sistem kurup altyapı dahil olmak üzere herşeyi düzeltmeye çalışıyor. bunu galatasaray'ı düşündüğü geleceğini sağlama almak için yapıyor ama bir insan bu kadar işle ilgilenemez.
    eğer bu işlerle ilgilenmek istiyorsa futbol direktörü gibi bir ünvanla saha içini bırakması gerekiyor. saha içinden memnunsa o zaman bu işlerle ilgilenecek profesyonel ekipleri istihdam edecek bir yönetimle çalışması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın