• 3863
    pandemi sonrası indirim yapmaya yanaşmayan 2 futbolcuya maaşlarını %15 kesintili ödemiş yönetim. hukuki dayanakları da sağlam.

    bakın borçlar kanunu ne diyor?

    --- alıntı ---
    iii. aşırı ifa güçlüğü
    madde 138- sözleşmenin yapıldığı sırada taraflarca öngörülmeyen ve öngörülmesi de beklenmeyen olağanüstü bir durum, borçludan kaynaklanmayan bir sebeple ortaya çıkar ve sözleşmenin yapıldığı sırada mevcut olguları, kendisinden ifanın istenmesini dürüstlük kurallarına aykırı düşecek derecede borçlu aleyhine değiştirir ve borçlu da borcunu henüz ifa etmemiş veya ifanın aşırı ölçüde güçleşmesinden doğan haklarını saklı tutarak ifa etmiş olursa borçlu, hâkimden sözleşmenin yeni koşullara uyarlanmasını isteme, bu mümkün olmadığı takdirde sözleşmeden dönme hakkına sahiptir. sürekli edimli sözleşmelerde borçlu, kural olarak dönme hakkının yerine fesih hakkını kullanır.

    bu madde hükmü yabancı para borçlarında da uygulanır.
    --- alıntı ---

    bu maddenin uluslar arası hukukta da karşılığı var. hatta bizim hukukumuza girişi kıta avrupası hukuğundan. meselenin spor hukuğuna da etki edeceği kesin. bu kulübün hukukçuları da türkiye'nin uluslararası alanda en iyi hukukçuları...

    iç hukukta pratikte uygulamasını merak edenler de buyursun dinlesin.

    bakın mahkeme kira bedelini nasıl %50 indirmiş.

    https://youtu.be/FNt6_ObQD-A

    eleştirilerden anladığım galatasaray'ın haklarını savunmakla kötü yapmışlar belli ki.

    edit: velhasıl fifa da bazı şeyler demiş bu konuda https://www.hurriyet.com.tr/...er-sezonu-41489068/5
App Store'dan indirin Google Play'den alın