• 695
    az önce müşteri hizmetleriyle görüşme gerçekleştirdim. bir ay önce müşteri hizmetlerinden bir sonuç alamadığım için mevzuyu tüketici hakem heyetine taşımıştım. (bkz: #2976510)

    bir aydır statüsü ''savunması istendi'' şeklinde gözüküyor. bu sebepten dolayı tekrardan digitürk müşteri hizmetlerini aradım, durumu açıklayıp savunmanın gönderilmesini talep ettim, savunmanın hazırlandığını söylediler, ben de sistemde gözükmediğini ve bir an önce savunmanın hakem heyetine gönderilmesini istedim, net bir cevap vermediler.

    kapatmadan önce de müşteri temsilcisi s sport platformunun digitürk'ten ayrıldığını belirtti, yani görüşmelerimiz devam ediyor olayı da bitmiş. daha bakmadım ama sanırım 85. kanal da kanal listesinden çıkartılmış. benim anladığım s sport kalıcı olarak ayrıldı digitürk'den. bunun bize nasıl yansıması olacak dedim, faturalarınızı aynı fiyatlandırmadan devam edeceksiniz dediler. yani herhangi bir indirim vs. gibi bir olay da yapmayacaklar. ben hakem heyetinden sonuç bekliyorum, anlaşmazlık bedeline de benden talep edilen 688 tl'lik cayma bedelini yazdım, cayma bedeli başvuruyu yaptığım günden bugüne kadar biraz daha arttı sanırım ama büyük bir kısmını aldıktan sonra artan kısmı bana fazla koymaz, yeter ki bu platformdan ayrılayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın