• 3814
    kötünün iyisi olan, ama bu iyinin de vasatı aşamadığı yönetimdir.
    biz galatasaray taraftarları olarak hep günlük ve kısa süreli başarıya odaklanıyoruz. bu yüzden dolayı büyük ve kronik sorunları göremiyoruz yada görmek istemiyoruz.
    geçen seçimdeki adaylara bakarsak kulup kimlere kalmış daha iyi anlayabiliriz. dursun özbek kulübü iflas ettiren, adı birçok rezalete karışan zat, ozan korkut geçmişte hiçbir başarı hikayesi olmayan liseli abilerim cümlesiyle her söze başlayan genç arkadaşımız , bir de mustafa cengiz iyi kötü kulübün menfaatleri için çabalayan iyi niyetli ama yeteneksiz başkanımız.
    mustafa cengize hep kötünün iyisi gözüyle baktım. benim için kendisi , kulübümü soyanlardan kurtaran kişidir. dursun özbekler, duygun yarsuvatlar yanında büyük başkandır ama gerçek bir spor kulübünde kötü bir başkan olarak değerlendirilip birdaha seçilmez muhtemelen.
    tüm bunların sebebi kulüp üye yapısının bozuk olmasıdır.
    kulubün üyelerinin üçte ikisi galatasaray lisesi mezunları ve onların 1. derece akrabalarından oluşmaktadır. bu yapı nedeniyle liyakat esaslı bir yönetim ve başkan seçilememektedir.
    biraz daha açmak gerekirse geçen sene kulübe üye olan 400 kişinin 150 tanesi 18-20 yaşında lise mezunu insanlardan olışmaktadır geri kalan 250 kişi üyelerin anne baba kardeşleri ve dışarıdan üye başvurunda bulunan insanlardır.
    her topluluk üye yapısının kalitesine bağlı olarak yönetilmektedir.
    gssk üye yapısı nicelikten çok uzaktır.
    lise mezunu üye kulübe hiçbirşey vermez tam tersine iş, burs, staj gibi birçok gelecek beklentisi vardır. kısacası verici değil alıcıdır. çok rahat blok oyun bir parçası olur.
    yine üyelerin büyük kısmını olışturan 1. derece akrabalar ise tamamen üye olmasına neden olan akrabasının yönlendirmesine göre hareket eder. birçoğunun galatasarayla ilgisi yoktur. onlar için en önemli şey üyelik kartı ve prestijidir.
    geriye kalan üye yapısının maksimum %20 sini oluşturan kalbi galatasaray için atan, işadamı, yönetici, akademisyenler den oluşur. bu kişiler azınlık olduğu için kulüp yönetiminde etkin ve yetkin olamazlar.
    bu kulüpte en az 50.000 üye olmadıkça bu üyelerin nicelikli mühendis, doktor, turizmci, sanayici, yönetici, spor adamı, akademisyen, iş adamı vs. olması. galatasaray öncelikli bir yaşam biçimine sahip olması gerekir.
    sözün özü bu üyelik yapısı değişmedikçe mustafa cengizi bile arar hale gelebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın