• 25322
    2 senedir doğru düzgün futbol oynamamış arda turan ve onun yokluğunda bizden apar topar gönderildiği ajax’ta kadro dışı kalmayı başarmış ryan babel sol kanadı

    canı isterse oynayan, istemezse sahada ilk kez top görmüş gibi davranan sofiane feghouli sağ kanadı, bura kritik çünkü kendisi arkasında oynayan beki öldürme özelliğine sahiptir.

    bazen akıp giden ama geri kalan %80-%90’lık dilimde yokları oynayan younes belhanda orta sahası, onun da kritik bir özelliği var; geçen sezonlarda ligin en çok top kaybeden orta sahası ünvanının üstüne kırmızı kart görmesin diye oyundan alınıp kırmızı kart gören bir futbolcu

    şimdi bu üç oyuncu aynı anda sahada olursa bizim beklerimiz ya sabır çeker. omar ve linnes başlıkları dolar taşar. bu üçlüyü sahada aynı anda kaldıracak oyuncu yoktur bence, değil taylan arkalarına luka modric koysan o takımın orta sahası direnç kaybeder, sık sık oyundan düşer.

    rangers maçında bunu yaptık. bile isteye, göre göre yaptık. maçı da vermiş olduk haliyle.
    babel yerine emre, taylan’ın yanına da etebo ile başlanabilirdi. ki fenerbahçe maçında bunun sinyallerini almıştık sadece kalitesiz bir takım oldukları için göze batmadı.

    neyse bu tamamen farklı bir konu, zira bireysel performansın ötesinde hoca da, yönetim de sınıfta kalıyor bence.

    burası yine kritik, önceden açıklayalım; hocanın taktik anlayışı ve çıkardığı kadroyu eleştirince fatih terim düşmanı olunmuyor, 6 yıldır sözlükteyim fatih hoca’yı nasıl sevdiğim, nasıl desteklediğim hoca korona olunca yazdığım entry’den nasıl bir gönül bağına sahip olduğum yazıyor.

    ama bu değil ki artık standartlaşmış, her maç aynı şeyi deneyip farklı sonuçları bekleyen oyun anlayışına sessiz kalayım ya da 70’den, 80’den önce gelmeyen değişikliklere. bu sene iyi başladık ama en ciddi iki maçımızda da sınıfta kaldık.

    işin yönetim boyutuna gelince daha vahim bence. abdürrahim albayrak keşke eski görevine dönse. olmuyor...
    bir başkan sadece ama sadece tweet atıyor diğeri marcao’nun roma formasıyla shoplanmış fotoğrafını beğeniyor. transfer döneminin bitmesine kaç gün kaldığını söyleme özelliğini unutmuşum pardon.
    oyuncu satıp almadaki olağanüstü beceriksizlikler de eklenince her sezona eksik başlıyoruz. bakın bu yönetim forvetsiz de oynattı bizi, hem de 6 ay...

    bunların hepsi birleşince futbol takımının mevcut halde olması çok doğal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın