aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 115
    "niceliksiz entry" olarak değiştirilmesi gereken kriter.

    öncelikle şunu belirteyim silinen ve düzeltilmesi istenen hiçbir entry'mi düzeltip "şekle uygun" hale getirme çabasına girmedim. zira fikrimi izah etmeye çalışmak bana çok saçma geliyor. anlattığın fıkraya gülmeyen adama fıkrayı izah etmek gibi birşey.

    bunu anlatmamın sebebi ise başakşehir futbol kulübü hakkında girdiğim entry. "mutsuzlar takımı". sadece iki kelimeden oluşan bu cümle "niteliksiz entry" olarak kabul edilip silinmiş. peki ben buna neden taktım????

    öncelikle nitelik ve nicelik arasındaki farkı ortaya koyalım;
    "nicelik somut bir şekilde ölçülebilen (örnek; 100 adet elma),
    nitelik ise ölçülemeyen fakat o söz konusu nesnenin özelliğini belirten ifadelerdir(örnek; elmaların renginin kırmızı olması)"

    "istanbul başakşehir futbol kulübü" hakkında yapılan "mutsuzlar takımı" tanımı dün gece maçı seyredenlerin kolaylıkla tespit edebileceği bir durum. visca oyundan çıkarken isyanda, irfan can takımla alakasını kesmiş kendini izleyen scoutlar varken bile kendini oyuna verememiş, crivelli sezonun başından beri surat beş karış. dün akşam maçı (bkz: 25 eylül 2020 fatih karagümrük istanbul başakşehir maçı) izleyen herkes bunu farkedebilir.

    peki bu iki kelimeden oluşan cümleyi niteliksiz kılan nedir? cümleyi oluşturan kelimenin azlığı mı? adamların taraftarı bile futbolcu ve teknik kadrodan az ne yapalım yani? bu futbol takımını anlatmak için 2 (yazı ile iki) kelimeden oluşan cümle yetiyorsa "nitelik" kazandırmak için uzattıkça uzatalım mı?

    "nitelik" uğruna uzattığım sözlerimi bir johan cruyff mottosuyla bitireyim; "futbol basit bir oyundur, zor olan onu basit oynamaktır"
App Store'dan indirin Google Play'den alın