• 25066
    adem buyuk`un ayrilisi sonrasi hakkinda iki kelam etmek istedigim takim.

    oncelikle kagit uzerinde gorunene gore tum oyuncularimiza maaslarini odemisiz ve kimseye borcumuz yok. fakat resmi siteden yapilan adem buyuk paylasimdan benim anladigim adem buyuk yaklasik yillik maasinin yarisini almamis ve 2m gibi bir alacagini birakarak bonservisini almis. dogal olarak akla su geliyor, takimdaki oyuncularin toplam ne kadar alacagi var? bu oyuncularin motivasyonu ne durumda? ileride bu oyuncularin maaslarini duzenli odeme kapasitemiz ne? kasamizda ne kadar para var ve bu para bizim mi?

    futbolu 30 yildir takip ederim. maaslari duzenli yatmayan bir futbolcu grubunun basarili oldugunu cok nadir olarak gormusumdur. o ender anlarin gerceklesmesini saglayan da genelde takimin lider oyunculari olmustur. kimi zaman oyuncu maaslarini cebinden odemislerdir, kimi zaman moralmen coken takimi ayaga kaldirmislardir.

    butun kuluplerin finansal olarak tokezledigi ve muhtemelen daha da tokezleyecegi bir yilda ben odeme konusunu en basarili yoneten kulubun basarili olacagini dusunuyorum. gecen sene de basaksehir ve trabzonspor`un diger kuluplerden daha iyi gitmesi sadece kadro kalitesi ile aciklanamaz.

    bir cok taraftarimizin aksine yonetimden beklentim yeni oyuncu transferinden ziyade oyuncu maaslarinin duzenli odenmesini saglayacak sistemi ve para akisini saglamalari. eger oyuncu grubunu ve teknik heyeti huzurlu tutabilirsek galatasaray`in eksiklere ragmen basarili olacagini dusunuyorum. ama mevcut finansal durum, camianin kaynamasi, covid surecinin uzamasi ve yaklasan secim sebebiyle kasa kolayligi saglayacak yonetici eksikligini de gozunune alinca simdiden futbolcular kazan kaldirdi haberlerini goruyor gibiyim. umarim yanilirim. umarim yonetimin bu konuda bir plani vardir.

    edit: bazi arkadaslar futbolcu kendi cebinden odemis olamaz mi diyorlar. olabilir tabi, bunda bir anormallik yok ama o zaman da insana niye 2.010.508 tl istediniz diye sorarlar. bu rakami hangi formulle hesaplamislar acaba?
App Store'dan indirin Google Play'den alın