• 25055
    2020-2021 sezonunun başlangıcına bir gün kala eksik ve plansız görüntüsüyle kısa vadede hiç ümit vermeyen takım.

    armaya, formaya inanma romantizmine hiç girmiyorum. tabii ki galatasaray uzağa tükürme yarışına girse destekleriz, mahalle maçı yapsa heyecanla izleriz fakat maalesef büyük problemlerimiz var. bunları göz ardı etmenin, halı altına süpürmenin de hiçbir faydası yok.

    adem büyük, mariano, seri, andone, lemina, onyekuru gibi isimler takımdan ayrıldı ve muslera, kadroya kayıt ettirilse dahi en az 2 ay daha tam formuna kavuşamayacak. transfer dönemindeki sıkıntılı sürecin yanında bir de futbolcuların ödenmeyen maaşları gündemde. sattığın kadar al kuralı var fakat hiçbir şey satamıyoruz, alabileceğimiz isimler de bir-iki menajere bağlı oyunculardan başkası olmuyor.

    emre kılınç, etebo ve omar elabdellaoui harici etki yaratacak, en azından ilk 11'de sırıtmayacak transferimiz yok. hatta bana kalırsa omar harici tüm transferlerimiz geçen seneye göre kadroda çok ciddi kalite düşüşüne işaret ediyor. ha dersiniz ki oyuncuların isimleri değil birlikte oynadıkları sistem şampiyon olur, fatih hoca da 2019-20 sezonunun ikinci yarısı haricinde bana bu konuda hiç ümit vermiyor. arda turan, oğulcan çağlayan, kerem aktürkoğlu transferleri için çok konuşmaya gerek yok ne fayda alırsak kar.

    çok ağır, zararı katkısından çok ve kurtulamadığımız kontratlar da sırtımızda. radamel falcao, ryan babel, sofian feghouli, younes belhanda, emre akbaba beşlisinin yıllık maliyeti 20 milyon euro. sözlük imkan verse 20 milyon euronun altını çizer büyük harflerle yazardım. yaklaşık 180 milyon türk lirası bu beşlinin yıllık maliyeti. pandemi var, gelir yok, döviz kuru belli ve 20 milyon euro karşılığında neredeyse koca bir hiç alacağımızı biliyoruz.

    öncelikle mustafa başkana allah'tan sağlık diliyorum. yönetiminde çok güzel günler gördük, kendisine çok minnettarım. fakat yönetim 2020-21 sezonu öncesi sınıfta kaldı. yapılan ve yapılmayan ödemeler, yine yapılan ve yapılamayan transferler, verilen ve kimlere kimlere verilmesine rağmen üç kuruşluk fark için verilmeyen kontratlar bana bunu rahatlıkla söylettirebiliyor. ligin 4.-5. haftasında ilk kez tam kadro beraber idmana çıkacak takımdan 20 haftalık ilk yarı boyunca hiçbir şey bekleyemezsiniz. ikinci yarıya da allah kerim zaten. fatih hoca da geçen sezonun özellikle ilk yarısında sınıfta kalmıştı, umarım kısa sürede büyük şeyler çözülür ve hep beraber sınıfı geçip şampiyon oluruz. şimdilik işler pek parlak gözükmüyor. hiçbir zaman transfer şampiyonluğunda gözüm yok, o şampiyonluğun sahibi her sene zaten belli fakat transfersiz plansız da mayıslar bizim olmuyor.

    zor bir fikstürle başlayacağız 2020-21 sezonunda, ligde 5 haftada 3 çok zor maçımız; ayrıyeten bir de avrupa ligi eleme maçımız var. gönül hep iyisini istiyor, bu kadar kötümser yazıyorum fakat cumartesi günü ekranın başına ümitle geçecek olan yine benim. umarım bunca olumsuzluğa rağmen ümit dolu, sonu mutlu biten bir sezon olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın