resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 26063
    kendisi ile ilgili son dönemde yazdıklarımın genelde savunma amaçlı olduğunu fark ettim. (bkz: #2935530)

    bu aslında yorucu bir şey. hele ki hocayı galatasaray taraftarına karşı savunmak...

    bugün değişik bir şey yapayım, hocanın doğum günü hatrına, hiç savunma yapmadan hocanın bize kazandırdıklarından sadece kısa bir özet çıkarayım.

    diziliş:

    ilk şampiyonluğunu 3-5-2 taktiğiyle getirdi. sonraki şampiyonluklarının bazılarını 4-3-1-2, bazılarını 4-4-2 bazılarını ise 4-3-3 formasyonunun baskın olduğu maçlarla alarak taktik çeşitliliğinin ne denli zengin olduğunu gösterdi.

    transfer:

    kendisinin döneminde takıma katılan georghe hagi, adrian ilie, ümit davala, hasan şaş, georghe popescu, claudio taffarel, capone, necati ateş, fernando muslera, felipe melo, emmanuel eboue, albert riera, wesley sneijder, burak yılmaz, didier drogba, bruma, marcao, luyindama, henry onyekuru gibi isimlerle kulübe uzun süre katkı yapan pek çok oyuncunun takıma katılmasına vesile oldu.

    altyapı:

    emre belözoğlu, fatih akyel, emre çolak, semih kaya ve ozan kabak gibi oyuncuları (son dönemde çıkan oyuncularımızın büyük çoğunluğuna tekabül eder) altyapımızdan futbol dünyasına kazandırdı. ayrıca kulüp altyapısından çıkan suat kaya, bülent korkmaz, tugay kerimoğlu, arif erdem ve okan buruk gibi isimlerle uzun süre çalıştı.

    gelişim:

    kendisinden önce kariyeri ve sürekliliği sorgulanan onlarca oyuncuyu ya bulunduğu seviyenin üzerine çıkardı, ya da bugüne kadar olduğundan farklı bir rol vererek takıma daha uzun süre katkı vermesini sağladı.

    kupa:

    ve tabii tüm bunlar olurken, tamı tamına 8 sezonu şampiyonluk tamamladı. sadece 2 sezonun sonunda şampiyonluk göğüsleyemedi. biri çok erken olmak üzere 2 sezonu da yarıda bırakmak zorunda kaldı. yine de hepsini dahil edelim, 12 sezonda 8 şampiyonluk yaşadı(%67). kulübümüz geri kalan 50/52 sezonda 14 şampiyonluk yaşadığını(%28) düşünürsek yaptığı şeyin büyüklüğü de ortaya çıkıyor.

    birçok basın mensubuna göre gelmesiyle birlike florya’daki çiçeğinden görevlisine kadar her şeyle ilgilenen, bulunduğu ortamın havasını değiştiren fatih terim; benim için galatasaray’la ilgili mutluluklarımın çok büyük kısmı demek.

    kendisi hakkında çok yazıyorum farkındayım ama bu aralar galatasaray hakkında yazması keyifli konuların başında yine terim geliyor.

    mutlu yıllar hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın