• 309
    kendisini olumsuz elestirmenin düşmanlık olarak adlandirilmasina sahit oluyoruz ozellikle 4. galatasaray doneminde.

    elestiri yalniz olumsuz olarak yapilmaz. olumlu ya da yapici elestiri denen bir olgu da vardir. gordugum kadariyla cokca bu atlaniyor. fatih terim ile taraftar arasindaki en onemli ortak payda galatasaray'in basarisidir.

    peki, 2 yildir israrla oyuncu grubuna uygun olmamasina ragmen belli bir sistemi denemeye calismasini elestirmek ne kadar mantiksiz olabilir ki? ya da dusmanlik olarak adlandiracak kadar mi mankurtlastik?

    kafasindaki istediği oyunu oynatmak tamamen ona kalmıştır. bunu yargilamak bir yere kadar bize dusmez. ancak, israrla olmadigini bile bile devam etmesini eleştirmek kadar dogal bir durum olamaz.

    peki bu sorun nasil asilir? oncelikle oyuncu grubunu degistirerek, ancak malum sebeplerden dolayi bunu degistiremiyorsa, yapmasi gereken kafasindaki sisteme uygun bir kadro olusturana kadar gruba uygun bir sisteme evrilecek bir oyun ortaya koyabilir.

    cogumuz burada, hatta kendisine dusmanlik yapildigini dusunenler de dahil olmak uzere, oynanan oyundan memnun degil.

    pas-pas-pas-pas-dondur çevir-pas-pas-pas-pas-dondur-hop disari/hop kontratak ye.

    bunu kim ister? bu sıkıcı ve meyve alinamayan anlayisi degistirmesini istemek mi dusmanliktir?

    sozlukte cogunlukla akli basinda, genel gecer dogrulari yazan yazar sayisi gayet yeterli. ama kafasinda kendi kurdugu dunyada yegane dogrulari oldugunu dusunen bir avuc insan dedi diye de onu elestirenler dusman olamaz. olmamali da zaten.

    biz istemez miyiz yine avrupa'da basaridan basariya kosarken, kazanilan bir mac sonucu yanindakilere tekme tokat girissin sevincten.

    biz istemez miyiz, basarili bir maceradan sonra kameralarin karsisinda demec verirken heyecandan eli ayagina dolassin, ne diyeceğini bilemesin.

    o sebeple her elestiriyi dusmanlik olarak tanimlamanin tamamen kotu niyetten kaynakli oldugunu dusunuyorum. bazi insanlarin icindeki nefreti baska taraflara kanalize etmelerini oneriyorum. mesela kum torbasi falan alabilirler. rahatlamak anlaminda. hayat telasi hepimizin sacma sapan cikislari olabiliyor. onemli olan bu cikislari yaparken en azindan etrafimizdakileri ya da ortak paydada bulustugumuz insanlari tohmet altinda birakacak soylemlerden kacinalim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın