• 25010
    2020 2021 sezonu için yazıyorum;

    kale ile ilgili hiçbir sorunu yok bana göre. okan da fatih de bu lig için yeterli kaleciler. altay kadar, beşiktaş kalecisi ersin kadar kalecilik yapar ikisi de. uğurcan ve mert'in ise elbette gerisindeler.

    bekler; linnes'in iki beki de yedekleyebilmesi ve her ne kadar geçen seneki performansı kötü olsa da şener'in tecrübesiyle bu lig için yeterli bir yedek olduğunu süşünüyorum. a beklerimiz zaten iyiler, tempolular.

    stoperler; bana göre tartışmasız ligin en iyi oyuncuları bizde stoper konusunda. ancak yedekleri için aynı şeyi söylemek zor. donk iyi bir yedek bu bölge için ama emin çok genç, ahmet maalesef hiç güven vermiyor, ozornwafor direkt soru işareti. fiziğine baksan her şey olur o adamdan ama nedir ne değildir bilmiyoruz. yine de lig için yeterli bir rotasyon.

    kanatlar: arda, emre, oğuzhan, feghouli ana rotasyon olacaktir ki arkalarında da var oyuncularımız, bence yeterli lig için.

    forvet: falcao, diagne, adem ve ali yavuz fazlasıyla yeterli, yeter ki takım top oynasın.

    orta saha ortası: taylan, ömer, jimmy, belhanda, bana göre orta saha olmayan emre akbaba.... bu oyuncuların hepsi en fazla rotasyon oyuncusu olurlar. çok formda olurlarsa elbette ilk 11 çıkabilirler ama şampiyon bir takımın orta sahası değil hiçbiri. bir tek belhanda'yı ayırırım ama onun da bizle yıldızı barışmadı, çok ciddi mental sıkıntılar yaşıyor sahada, bu saatten sonra da iflah olacağını sanmıyorum. ve işin kötüsü diğer mevkiler için söylediğim ''yeterli'' tanımının geçerliliği bu orta sahaya bağlı. burayı iyi dolduramazsak diğer herkes kötü görünecektir kaleden forvete kadar. millet iki diyor ama ikisi tartışmasız ilk 11 oyuncusu olmak üzere 3 adam lazım bence bu mevkiye.

    bir de hep lig için ifadesini kullandım çünkü ffp kıskacında olan, transfer yapamayan ve kampa da transfersiz başlayan bir takımın avrupa'da iyi yerlere gelmesi mümkün değil. o yüzden ben direkt lig odaklıyım bu sene için.

    edit: sosyal medyada donk çok iyi, defansif orta saha donk falan deniyor da donk ne tempo olarak ne de oyun kurulumunda bir lemina olabilir. ve geride kalan sezonda ikinci yarı başından pandemi öncesine kadar oyunu domine eden galatasaray'ı göremeyiz sahada donk orta sahası ile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın