aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Harold Kewell
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Avustralya
  • 1710
    öncelikle sözlükte yazmama sözümü bana yedirmiş aslan. mesele o değil mesele başka.

    galatasaray futbol takımı, kendi içinde yarattığı efsaneleri ile de marka olmuş bir takımdır. yarattığı efsanelerin isimleri sırf kendi taraftarları içinde değil rakip taraftarlar tarafından da sevilir, sayılır. yakın tarihte bu böyle olduğu gibi 1905'ten beri de böyle olmuştur. bu efsane isimleri burada sıralamanın da alemi yok.

    lakin bu kulüp, kendisinden beklenmeyecek şekilde bu efsanelerine vakti gelince sırt dönmüş, adeta kovarcasına yollarını ayırmıştır. 1905'ter bu yana olan durumu kesin bilmiyorum ama yakın tarihimize bakarsak efsane diyebileceğimiz isimlere bakarsak hepsinin kulüpten küs ayrıldığını görebiliriz.

    işte beni ve benim gibi bir çok taraftarını üzen nokta burasıdır. bu kulüp marka olmasını sağlamış, marka olmasına destek vermiş her futbolcusu (önemli nokta futbolculardır, diğer branşlara gerek yok) ile yolunu etik olmayan bir şekilde ayırmıştır. futbolun profesyonelliğine uygun olabilir ancak bu samimiyetsiz yol galatasaray geleneğine aykırıdır.

    kewell'da şu an aynı çarkın içine girmek üzere gibi görünmektedir. en büyük efsanelerden hagi ile aynı kefeye konan, taraftar tarafından son zamanların en çok sevilen oyuncusu kewell ile de yolları ayırmak için uygun zemin aranmaktadır. belki son derece profesyonel olarak bir anlaşmaya varılacaktır ancak bu yol profesyonel olmayan, duygusal taraftarların tamamında duygusal tahribata yol açacaktır.

    kewell giderse çocuğumu kesmem ama çok üzülürüm. galatasaray gibi büyük bir camiaya yakışmayan küçük hesaplar peşinde koştuğumuz için üzülürüm. mantıklı hiç bir çözümün beni rahatlatmayacağını bildiğim için üzülürüm.

    umarım galatasaray beni üzmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın