• 39167
    "biz böyle olduğunu bilseydik bir bedel öderdik. ben bir şey demiyorum. çünkü şundan endişe ediyorum. zikrettiğiniz takım bizim en değerli rakibimiz. adını söylemekte bir beis yok. fenerbahçe, çok değerli bir rakibimiz. ben fenerbahçe camiasına çok saygı duyan bir insanım. hepsi arkadaşımız, kardeşimiz, halamız, dayımız, annemiz, babamız. asla ben fenerbahçe camiasına, beşiktaş camiasına, trabzon'a, eskişehir',e kasımpaşa'ya laf etmem ve ettirmem. camialar hata yapmaz, camialar samimi taraftardır. bir rengin, bir armanın koşulsuz yardımcısıdır. onun haddamıdır. benim dünkü konuşmalarım asla bir camiayı hedeflememektedir. ben isterim ki fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor, eskişehir, bursa ve ankaragücü çok güçlü olsun, çok güçlü bir yarışa girelim. çıtamız yükselsin, adrenalin yükselsin, sahada mertçe, delikanlıca bir mücadele olsun. geçen yıl gördüğümüz hakem hatalarından türk futbolu ari olsun. insanlar illa ki kendilerine hata yapılınca bağırmasın, başkalarının çektiği acıları da görsün. buna işaret etmek istedik."

    "yapılan hata var mı? bilmiyoruz. özel sözleşmeyi gördük mü? hayır. biz fatih öztürk'ü açıkladık mı ne kadar maaş aldığını? açıkladık. ben aynı davranışı, değerli rakip camialarımızdan beklersem, bu o camiaya hakaret mi? hayır. bu, o yönetimlerin tavrını belirler. biz diyoruz ki, 'ey değerli camialar, spor yorumcuları, sorun kaça aldınız, niye açıklamıyorsunuz'. bu sadece halka açık fenerbahçe, galatasaray, trabzonspor için değil diğer kulüpler için de geçerli. açıklayın ki size gönül veren, sizi statta destekleyen, bazen asgari ücretinin son kuruşunu veren o insanlara olan sorumluluğunuzu yerine getirin. bunda bozulacak ne var? biz galatasaray camiası olarak bütün camialara saygı duyarız. en az kendimiz kadar saygı duyarız. çünkü rakibimiz ne kadar güçlü ve kaliteliyse, biz de o kadar güçlü ve kaliteli oluruz. zor, oyunu bozar. eğer varsa bir şey bu tip hile-i şeriyyeye gitmemek gerek. biz yaptıysak bizi uyarın. biz tevessül edersek böyle bir olaya, böyle dedikodular var çünkü, bunu yapmamak gerek diye düşünüyoruz. bir kere başlarsa yanlışlar, zincir gibi gider. o tip hile-i şeriyye yapmayanlar, beceriksiz diye adlandırılır. bu çok tehlikeli bir gelişme. bizim topluma böyle örnek olmamamız gerekir. ben bunu yaptılar demiyorum; ama çok büyük dedikodular kulağımıza geliyor. bunlarla da yola çıkmak istemiyorum. ben bu yola tevessül edeceklerine, tenezzül edeceklerine inanmıyorum, inanmak da istemiyorum."

    "elimden geldiğince maçlara gidiyorum. basketbol maçına, voleybol maçına, hangi müsabaka olsa ona yetişmeye çalışıyorum. bunun oyunculara, şubelere moral verdiğini biliyorum ilgi anlamında. biz amatör sporlarda daralmaya gitmiyoruz; fakat zorunlu olarak amatör sporlarda elde edilen gelir, maalesef giderin kat be kat altında. bu galatasaray için de fenerbahçe için de beşiktaş için de geçerli. üç kulüp bu bağlamda amatör sporlarda toplumun en büyük katmanı. büyük hizmet veriyor. hükümetimiz amatörü destek anlamında çok değerli bir yasa çıkarmıştı. peşin ödenen futboldaki verginin stopajının, amatörlere kayıt ve kontrol altında harcanması. bu sıçratırdı türkiye'de amatör sporları. maalesef bu sene türkiye'de bir algı yaratıldı. dünyanın en ucuz profesyonel futbolcu vergisi bizde dendi. yüzde 15 stopaj 60'lara çıkarıldı. şu anda dünyanın en yüksek vergi veren ülkesiyiz. ifrat ile tefriti bir türlü tutturamadık. biz bu konuyu bakanlığımıza, sayın bakanımıza arz ettik. inşallah düzeltilsin istiyoruz. en azından türkiye amatör sporlarda olimpiyatlarda bir noktaya gelene kadar, bu yasa ertelensin istiyoruz. hem bize maliyet arttı hem amatörlere olan destek azaldı. biz amatörlerden indirim istediğimizde yüreğimiz sızlıyor. zaten fazla maaş almıyorlar, bir de indirim istiyoruz. siz değerli medya mensuplarının bu konuyu işlemesi gerekir. lütfen siz de bu konuyu işleyin. doğru bir iş yapılıyordu. kontrollü amatörlere destek devam etsin. o vergi yasası 1-2 yıl gelsin. türkiye bir noktaya gelsin."

    "hem beşiktaş hem mensah'a candan başarılar diliyorum. biz centilmeniz, biz dürüstüz demek çok yanlış. ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. önemli olan pratikte yapılanlardır. biz doğru olduğumuza inanıyoruz. başkaları yanlış görebilir, olabilir, onlara da saygı gösteririz. başarılar diliyoruz. her iki kulübe ve oyuncuya hiçbir yanlış yapmadığımıza inanıyoruz. teşekkür ederim."

    mustafa cengiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın