resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 25928
    futbolda dün yoktur, bu gün ve yarın vardır. bakın tottenham pochettino'yu yarım sezonda yedi. dordmund klopp'u bi sezonda yedi. mourinho artık eskisi gibi ilk 3'de ya da ilk 5'de değil...

    fatih terim zihninin önündeki ego bariyerlerini kaldırdığında ve tüm becerisini futbola yansıttığında gerçekten büyük güç. ancak 3. fatih terim döneminin ilk yılından beri görev yaptığı hiç bir takım güzel top oynamadı. takımlarının bir hücum planı yok. hep kahramanlar üzerinden başarıya ulaşmaya çalışıyor. saha organizasyonu zayıf. misal 19/20 sezonunda iyi top oynayamadıysak bunun terim açısından kötü bir gösterge olduğunu kabul etmek lazım. ligin açık ara sakatlıklara rağmen en iyi kadrosuyduk.

    kazanılamayan şampiyonluk için diyecek bir şeyim yok. siyasetin futbola bu kadar müdahale ettiği bir ülkede izin verilmezse bayern münih gelse şampiyon olamaz. ancak sahadaki kötü oyun ve avrupa'da karşılaştığımız manzara benim için kötü işaret.

    sözlükte sık kullanılan bi eleştiri tarzı var. mesela belhanda olsun elimizdeki oyuncu. birileri diyor ki şöyle şöyle oyuncularla oynasa çok başarılı olur. birileri de diyor ki belhanda'nın başarılı olması için gökten elma yağması lazım. o oyuncularla ben de başarılı olurum. malesef terim'in şu anki durumu bu. tu kaka ilan edilen nzonzi bana göre beşiktaş'ta fark yaratırdı. seri ligin ilk devresinde aklına bile gelmedi terim'in. takım eksik kaldı, baskı yedi, kenarda taylan ve ömer otururken oyuna selçuk girdi... hatası çok. bana göre transfer seçimleri de pek başarılı değil kariyeri boyunca. olmayacak futbolculara takıyor ve çok para harcatıyor.

    bana göre terim'in önündeki en büyük engel yılmaz savunucuları. bu adamın eleştirilebilmesi lazım. çünkü eleştirildiğinde doğruyu görebilen bir yapısı var. hatırlayan var mı bilmiyorum, ilk galatasaray dönemine de saçmalamalarla başladı. sonra eleştirile eleştirile doğruları yapmaya başladı. 3. galatasaray dönemi daha yakın bi dönem. mesela çoğu insan popescu'yu 5-6 maç orta sahada oynattığını hatırlamaz ama eboue'yi garip garip mevkilerde kullanmaya çalıştığını hatırlar.

    fatih terim'i eleştirebilmek lazım.

    bir de sözlükte şöyle bir refleks var, hiç hoşuma gitmiyor. ben diyelim ki fatih terim'i ya da muslera'yı eleştiriyorum. hemen oklar bana dönüyor. fatih terim'i, muslera'yı eleştirenler..... diye başlıyor entry. bu tarz entrylerin alt metni sen bu adamı nasıl eleştirirsin oluyor haliyle. fatih terim'in iyi olduğunu düşünüyorsan iyi olduğu kısımları anlat. mesela fatih terim'i savunan onca entry okudum. içlerinde 19/20 sezonu performansının doğrularını anlatan çok az entry var. hep birilerine laf yetiştirmek üzerine. ben de haliyle şunu düşünüyorum. galiba bu adamın 19/20 sezonundaki doğrularını savunucuları bile göremiyor.

    kusura bakmayın da beşiktaş'ın o kadroyla 3. olduğu ligde eldeki kadro ile 6. olmak skandal bir performanstır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın